NoviceUre

REC Watches The TTT Collection

S to uro si lahko lastite delček motocikla Steva McQueena.

Dansko podjetje REC Watches je znano kot izdelovalec ur iz recikliranih delov legendarnih avtomobilov, med katere sodi tudi preizkušeni duo The P-51 Limited. Ob koncu leta 2021 so v svoj štirikolesni nabor, dodali še dvokolesnega z izdajo kolekcije REC TTT.

Urarski par tokrat temelji na komponentah snetih iz dveh ikoničnih Triumphov, z imeni TTT Great Escape in TTT Icon1000. Različica TTT Great Escape vsebuje del originalnega Triumpha TR6 Trophy 650ccm iz leta 1962, ki je služil kot rekvizit pobega Stevu McQueenu v filmu ”Veliki pobeg”. Originalen del iz nedavno obnovljenega motocikla je končal na številčnici, natančneje v predelu med sredico ter minutno skalo ob robu.

V skladu z originalno barvo motorja je na številčnici poudarjena zelena barva, medtem ko je na notranjem obroču vtisnjena njegova registrska tablica WH-13371. Skeletna kazalca ur in minut ter odprtina v sredini številčnice dajejo vtis kolesnih naper, kar lepo zaokrožuje celoten dizajn.

Z ušesi oziroma nosilci paščka, ki oblikovno spominjajo na izpušno cev, se motociklistična tema nadaljuje na ohišju kolekcije TTT, katero je izdelano iz nerjavečega jekla in ima premer 43 mm. Ohišje se ponaša s posebno konstrukcijo, ki omogoča, da se celotna številčnica vrti za 30 stopinj v smeri urinega kazalca med načinoma “Dress” in “Ride”, kar uporabniku olajša branje časa v običajnih okoliščinah ali med vožnjo.

Sestrska izdaja pod oznako Icon1000 se namesto na filmsko magijo opira na hitrost motošporta. V njej so reciklirane komponente, vzete iz dirkalnega motorja Triumph “Speedmaster” iz leta 2013, razvitega z Icon 1000 Motosports. Posledično se ta izdaja loči po spremenjeni minutni skali številčnice in novemu kazalcu sekund. Na ohišju je vgraviran moto ekipe »Go Fast. Look Flash« v zaslonki, kjer se s krono preklaplja med načinoma »Dress« in »Ride«. Za nameček je usnjeni pas oblikovan tako, da izgleda kot prevleka sedeža drag racerja.

Za pogon dua kolekcije TTT skrbi avtomatski mehanizem Sellita SW200-1 S B, ki razpolaga z 41-urno zalogo energije navitja. Ročni uri podjetja REC Watches sta na voljo v limitirani izdaji. TTT Icon1000 je bolj ekskluziven, saj je na voljo samo 262 kosov, v primerjavi s 393 kosi različice TTT Great Escape. Pri ceni teh razlik ni – za enega ali drugega je potrebno odšteti 1.748 evrov, kar je precej razumno za delček filmske ali dirkaške zgodovine.

Rocco
foto: REC Watches

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button