NoviceUre

Rado Captain Cook Chronograph

Nova komplikacija za pustolovsko zastavonošo.

Švicarski proizvajalec Rado je v zadnjem letu ekspresno razširil kolekcijo pustolovskih ur Captain Cook in nič ne kaže na to, da bi se tempo ustavil.

Najprej so predstavili model Captain Cook Ceramic, ki je ponovno potrdil, da je Rado mojster materialov. Sledila sta zapestni uri Ceramic Diver in Over-Pole Worldtimer. Uvedba specifičnih modelov Captain Cook je torej vznemirljiv trend, ki se nadaljuje s sveže predstavljenim kronografom.

Ura vsebuje prepoznavne elemente linije Captain Cook. Predvsem izstopa retro safirno steklo v obliki škatle in markantna oblika ohišja. Vsekakor pa je pretvorba Captain Cooka v kronograf zahtevala več sprememb dizajna. Tako kronograf s premerom ohišja 43 mm temelji na zasnovi keramične izdaje potapljaške ure, ki je za 1 mm večja od izvedbe s klasičnim kovinskim ohišjem. Posledično so lahko v notranjost spravili avtomatski mehanizem kaliber R801, ki nudi do 59 ur energije navitja ter zanesljivo deluje v raznovrstnih pogojih zaradi antimagnetne vzmeti Nivachron.

Na voljo so tri izvedbe oziroma referenčne številke – dve iz nerjavečega jekla in ena iz brušenega brona. Prelivajoči številčnici v modri in črni barvi sta rezervirani za izdaji z ohišjem iz nerjavečega jekla, medtem ko je popolnoma modra številčnica rezervirana za bronasti model. Vse tri potapljaške ure se ponašajo s črno keramično luneto.

Številčnica ima bikompaksno postavitev, ki vključuje manjši števec s ”tekočimi” sekundami ob 3. uri in 30-minutni števec na 9. uri. Poleg kazalca za ure in minute, je zavoljo funkcije kronografa dodan še osrednji sekundni kazalec, ki se ga upravlja z gumboma na desni strani ohišja. Izpustitev tahimetrične lestvice ohranja številčnico neobremenjeno in nudi odlično raven čitljivosti časa s potapljaške ure. Prav tako je Captain Cook Chronograph pohvali še s 300 m vodotesnosti, kljub safirnemu stekli na hrbtni strani ure, skozi katerega je mogoče ozreti delovanje mehanizma.

Nazadnje so vse tri reference na voljo z izbiro treh paščkov, ki se ujemajo z materialom ohišja in barvo številčnice. Izbirate lahko med usnjenim paščkom, tekstilnim NATO paščkom ali zapestnico iz nerjavečega jekla. Pri tem je bronasta izdaja izjema, saj ima namesto zapestnice sekundarni NATO pašček z bronasto barvno črto.

Cena pustolovske zapestne ure Rado Captain Cook Chronograph se začne pri 3.700 evrih, kolikor je potrebno odšteti za različici z modro ali črno številčnico v kovinskem ohišju. Bronasta izdaja potapljaškega kronografa pa se ceni na 4.400 evrov. Kmalu si bo predstavljene modele mogoče ogledati in preizkusiti v butiku Slowatch 1991 na Čopovi ulici v Ljubljani.

Rocco
foto: Rado

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button