NoviceUre

Pustolovski Longines HydroConquest

Mogoče najbolj kulski primerek potapljaškega modela doslej.

Po besedah Longinesa je HydroConquest sodobna vizija potapljaške ure. Klasično oblikovana, robustna in zasnovana kot zmogljiva ura, s katero lahko greš povsod in narediš vse.

Začetki linije segajo v leto 2007, medtem ko je leta 2018 bila deležna prenove s svežo paleto barv številčnic in ujemajočimi se keramičnimi okvirji, spremenjenimi mehanizmi ter različnimi velikosti ohišij (32 mm, 39 mm, 41 mm in 43 mm), s čemer je postala temelj portfelja švicarske blagovne znamke.

Trenutno je na voljo široka paleta barv in materialov, od klasične črne ali modre do nekoliko bolj drznih tonov, kot sta zelena ali siva z dvobarvnim ohišjem. Pri večini modelov že dolgo velja pravilo, da sta številčnica in okvir usklajena, a slednjega predstavljena izdaja elegantno krši.

Potapljaška ura, vodotesna do 300 metrov zahvaljujoč navojni kroni, se predstavlja v ohišju iz nerjavečega jekla premera 41 mm, ki ga na vrhu krasi enosmerno vrteča keramična luneta zelene barve s kremasto 60-minutno lestvico. Novost je tudi zrnasto teksturirana številčnica ter aplicirane številke, oznake in kazalci, ki so zapolnjeni s Super-LumiNovo krem barve. Celo datum, natisnjen na črnem disku, je zaključen v tem starinskem kremnem tonu.

V notranjosti ohišja se nahaja avtomatski mehanizem, kaliber L888.3 (izdelan na osnovi ETA A31.L01), ki deluje s 25.200 alternancami na uro ter premore do 72 ur avtonomije. Njegova silikonska ravnotežna vzmet zagotavlja visoko natančnost in daljšo življenjsko dobo. Čeprav je ura na voljo z jekleno 3-člensko zapestnico z zložljivo zaponko in potapljaškim podaljškom, pristno podobo ustvari zeleni tekstilni trak stila ”nato”, ki uri daje želeni pustolovski videz.

Obe različici novega modela Longines HydroConquest 41 mm bosta v naslednjih mesecih na voljo za ogled in nakup v butiku Longines na Wolfovi ulici v Ljubljnani. Cena zapestne ure, ne glede na izbiro referenčne številke, znaša 1.950 evrov.

Rocco
foto: Longines

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button