NoviceUre

Portugieserja z navtičnim pridihom

Poletni treatma za ikonična modela manufakture iz Schaffhausna.

Linija Portugieser ne potrebuje posebne predstavitve, saj je ena najbolj hvaljenih zbirk znamke IWC. Ura z navtičnim navdihom, rojena v tridesetih letih prejšnjega stoletja na zahtevo dveh portugalskih trgovcev in ljubiteljev jadranja, je postala klasika, ki se z leti oblikovno skoraj da ni spremenila.

Kolekciji večnih klasik zdaj švicarska blagovna znamka dodaja novi različici – Portugieser Automatic in Portugieser Chronograph, dve najbolj priljubljeni variaciji iz zbirke, ki nista videti le privlačna, ampak se s kontrastno belo-modro številčnico v stilu ”pande” tudi popolnoma ujemata z zgodovinskim navtičnim ozadjem.

Za “velikega” Portugieserja Automatic, je značilna predvsem kombinacija velikega ohišja s premerom 42,3 mm ter izjemno zmogljivega hišnega avtomatskega mehanizma, kaliber 52010, ki se ponaša s kar 7 dnevno zalogo energije navitja oziroma do 168 ur. Prav tako nespremenjene so ostale tehnične značilnosti, kot je vodotesnost do 30 m, safirni kristal ter transparentna hrbtna stran ohišja.

Predstavljeno številčnico dopolnjuje precej formalen pašček iz aligatorjevega usnja v modri barvi, ki se zapira z zložljivo zaponko. IWC Portugieser Automatic Blue Panda z referenčno številko IW500715 je del stalne ponudbe in je naprodaj za 13.300 evrov.

Drugi model s ”panda” številčnico je Portugieser Chronograph, temelj zbirke in najbolj dostopen model v modelni liniji, ki brez sprememb vztraja že skoraj 25 let. Pred dvema letoma se je sicer malenkost posodobil in prejel nov hišni mehanizem, ki zmore shraniti do 46 ur rezerve navitja. Ohišje meri razumnih 41 mm x 13,1 mm in ostaja značilen po navpični postavitvi kronografskih številčnic.

Razen barvne sheme številčnice, nova referenca ni prinesla tehničnih sprememb. No, druga posodobitev se nanaša še na pašček. Do zdaj smo lahko videli uro Portugieser Chronograph nošeno na aligatorskih paščkih, jekleni zapestnici ali celo na okolju prijaznih paščkih. Tukaj je Portugieser nameščen na modrem teksturiranem gumijastem paščku z zaponko, ki prispeva k športnemu karakterju zapestne ure. Tako kot večji brat, je tudi ta markanten kronograf del stalne zbirke in je v prodaji za 8.950 evrov.

Rocco
foto: IWC

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button