NoviceUre

Parkirna ura na vašem zapestju?

Bulova obuja legendarni kronograf v stilu parkirne ure.

Med leti 1970 in 1974 je Bulova izdelala številne markantne kronografe. Eden takšnih je zagotovo model Parking Meter, ki ga blagovna znamka ponovno obuja iz arhive.

Kronograf z referenco “31008-6W” se ponaša s svojo samosvojo obliko ohišja in edinstveno konfiguracijo številčnice, ki spominja na parkirni avtomat – slednja daje modelu njegov vzdevek. Za nameček zapestno uro zaznamuje tudi nenavadna postavitev gumbov kronografa, ki delujejo kot nekakšni bikovi rogovi (navadno so gumbi kronografa na desni strani ohišja).

Izvirni model Bulova ”31008-6W” je vseboval ChronoMatic mehanizem, prvi kronografski mehanizem z avtomatskim navijanjem takšne vrste. Medtem ko vintage ura predstavlja pomemben mejnik v urarski zgodovini znamke Bulova, ta ponovno uvaja novo različico z enakim oblikovnim podpisom.

Nova Bulova Parking Meter Chronograph se ponaša vrhnjim pozicioniranjem krone in gumbov kronografa na ohišje, kot je to bilo pri originalu. Srebrna številčnica z modrim in oranžnimi detajli je vstavljena v ohišje iz nerjavečega jekla, z modrim ionsko prevlečenim zunanjim obročem, ki vodi do
upravljalnih vrhnjih gumbov ter služi kot podlaga za tahimetrično skalo.

Uro poganja kaliber 0S21, Miyotin mehanizem s funkcijo prikaza dvojnega časa, ki je opremljen še z dodatno krono ob 6. uri, ja prav ste uganili, za nastavitev oziroma spremljanje poteka časa parkiranja. Horološki unikum, izdelan v le 5.000 primerkih, je nameščen na prožnem rjavem usnju paščku z modro-sivimi šivi.

Rocco
foto: Bulova

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button