TestiUre

Panzera Aquamarine 45 Atlantic Blue Pioneer MK2

To je ura, ki je vzbudila zanimanje pri številnih sogovornikih, kar je precej zanimivo, glede na to, da ne nosi svetovno znanega imena in ne stane kot srednje veliko družinsko vozilo. Za povrh pa niti ne prihaja iz Švice.

Nisem povsem prepričan, če vsi v resnici zapestne ure povezujemo s Švico, vsekakor pa daljna Avstralija ni prva država na katero pomislimo, ko govorimo o mehanskih zapestnih urah. Skratka, znamko Panzera sta pred dvanajstimi leti ustanovila podjetnika z namenom, da trgu ponudita všečne in kvalitetne ure po dostopni ceni – več o znamki si lahko preberete tukaj. In glede na odzive mojih sogovornikov med nošenjem Panzere Aquamarine, jima je vsekakor uspelo.

Redko se dogaja, da toliko oseb pohvali uro na mojem zapestju. No, v le nekaj dneh je Panzero Aquamarine s polnočno modro številčnico na modrem pasu iz kavčuka, pohvalilo skoraj 10 oseb (ne, to niso bili domači ali prijatelji). Ne le pohvalilo, še spraševali so, kaj za ena znamka je, kje jo je možno kupiti ter če obstajajo še kakšni drugi modeli. Test všečnosti je torej Panzera Aquamarine 45 Atlantic Blue Pioneer MK2 prestala z odliko.

Potapljaški uri tudi sam nimam kaj očitati, saj dobro sede na moje zapestje, ki v obseg meri 20 centimetrov, zato posledično lahko na manjših zapestjih (manj od 16 centimetrov) precej hitro deluje kot stenska ura. Visoko polirano kovinsko ohišje v premer meri 45 milimetrov, medtem ko razdalja od ušesa do ušesa znaša 55 milimetrov. K impozantnosti pripomore še debelina ohišja s 13 milimetri, 24 milimetrska širina paščka ter velika privijačena krona na desni strani ohišja z napisom ter logotipom Panzera.

S preprostostjo navduši temno modra številčnica z arabsko dvanajstko rdeče barve in šestko bele barve. Nad slednjo številko se nahaja napis Automatic, ob spodnjem robu pa oznaka za 200 metrov vodotesnosti ohišja. Ob 3. uri je datumsko okence, svojevrstno posebna sta kazalca ur in minut brez sredice ter tanek sekundni kazalec z rdečo konico. Tako indikatorji ur kot kazalci so prevlečeni z luminiscenčnim materialom.

Mehanizem japonskega proizvajalca Seiko prekriva vgraviran pokrov ohišja z logotipom znamke ter serijsko številko. Avtomatski mehanizem kaliber NH35 se ponaša z 41-urno zalogo energije navitja, kar povsem zadostuje, če za kakšen dan snamemo uro z zapestja.

Posledično je model Aquamarine zelo simpatičen ”delovni konj” – ura za vsakdan, za nekoga s sorazmerno aktivnim življenjskim slogom. Zajetnejša dimenzija ne ovira dnevne uporabe, ne glede na dejavnosti.  Popularna kot tudi higienska poteza je izbira paščka iz kavčuka, katerega se po intenzivni aktivnosti enostavno opere z vodo. In zakaj je lahko ura za vsak dan ter vse priložnosti?

S sistemom hitre in enostavne menjave paščkov je mogoče urin aktivni karakter z dvema potezama umiriti z namestitvijo usnjenega paščka ali kovinske zapestnice. V Panzerini ponudbi ne manjkajo ”tekstilne – nato” izvedbe paščkov.

Panzera Aquamarine 45 Atlantic Blue Pioneer MK2 je dostavljena v podolgovati usnjeni škatli, kar je popolnoma v stilu dražjih švicarskih znamk. Kljub temu, da mehanski Aquamarine 45 stane toliko kot nekoliko dražji modni kvarc, potapljaška ura avstralskih korenin na vašem zapestju zagotovo ne bo ostala neopazna. Preverjeno.

Rocco
foto: caranduser.com

SPECIFIKACIJE – Panzera Aquamarine 45 Atlantic Blue Pioneer MK2

Ohišje 45 mm premer; 13 mm višina; 55 mm razdalja med ušesi (lug to lug); kovinsko ohišje – visoko polirano; 200 m vodotesnost
Številčnica temno modra številčnica z luminiscenčno obdelavo kazalcev ter indikatorjev ur
Mehanizem Seiko kaliber NH35-Japan; avtomatski, samonavijalni; 24 draguljev, 41-urna rezerva energije
Pas modri pas iz kavčuka, širine 24 milimetrov s sistemom za hitro (samostojno) menjavo
Referenčna številka A45-01BSR5
Cena 440 €

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button