UreZanimivosti

Panzera: Avstralske ure s švicarskim pridihom

Avstralska poslovneža sta ljubezen do klasičnih avtomatskih ur združila z ustanovitvijo znamke všečnih zapestnih ur Panzera.

Nekoliko netipično je, da ima lahko dobra avtomatska ura avstralsko poreklo, vendar izjema med nenapisanimi pravili je urarsko podjetje Panzera, ki sta ga leta 2009 v Sydneyju ustanovila Roger Cooper in Andrew Herman.

Njuna vizija je bila ustvariti časomere po razmeroma dostopni ceni s poudarkom na privlačnem dizajnu, dovršeni kvaliteti, učinkoviti strokovni podpori ter podaljšanemu jamstvu.

Po 12 letih delovanja so ure Panzera dosegle več kot 10.000 zapestij strank, širom 50 držav sveta. So odlična vstopnica v svet avtomatskih ur, po katerih posežejo tudi številni zbiratelji. Nič presenetljivega, saj številni lastniki navajajo, da ure izgledajo in delujejo kakovostne ter bi jim posledično pripisali 4-5-krat višjo ceno. Niso pa lastniki edini, ki so zaznali dobro delo Panzere.

Leta 2014 je podjetje na dogodku The London Watch Show prejelo nagrado za najboljšo ”retro-moderno” (Modern Vintage) oblikovanje produktne linije. Njihova izstopajoča ura je definitivno Flieger 47, ki navdih povzema iz pilotskih ur tridesetih let prejšnjega stoletja.

Avstralska in švicarska izvedba

Manufaktura Panzera svoje ure izdeluje na dveh proizvodnih lokacijah – lokalna v Avstraliji ter evropska v švicarskem Luganu. Zanimivo je, da so med kupci bolj popularne ure iz Avstralije, saj le-te uvažajo tudi v ”lokalno” Švico, ki ima enega večjih tržnih deležev znamke Panzera v Evropi.

Kupec avstralske ure v notranjosti prejme neustavljivi avtomatski mehanizem japonskega proizvajalca Miyota, kateremu sicer manjka oznaka ”Swiss Made”, vendar je vsekakor svojevrstna atrakcija na svojem zapestju ali v zbirki imeti uro ”Australian Made”.

Panzerino modelno paleto sestavljajo tri področja – Air, Land in Sea. Linijo Air predstavlja pilotski model Flieger 46, ki je na voljo s srebrnim (Hornet) ali črnim ohišjem (Phantom) ter številnimi kombinacijami paščkov oziroma zapestnic.

Ljubitelji elegance boste le to našli v razdelku Land z modelom Breuer 43, ki je na voljo s funkcijo kronografa. H kolekciji se pridružuje nekoliko dirkaško naravnani Time Master 42 S. Pestrost ponudbe barv ter materialov pasov velja tudi za ta dva modela.

Trenutno najbolj izstopajoči modeli prihajajo iz linije Sea. Pompozne potapljaške ure Aquamarine in Aegean Blue s svojimi 45-milimetri premera ohišja ter vodotesnostjo 200 metrov so dobri dnevni pokazatelji časa za osebe z aktivnim življenjskim slogom. Z naborom kopice različic pa boste v ponudbi definitivno našli pravo zase.

Panzera udejanja svoje zastavljeno poslanstvo in želi trgu ponuditi najboljšo kombinacijo med ceno in kvaliteto. Ustanovitelja pravita, da se bodo v ponudbi kmalu pridružile zapestne ure z manjšim premerom, s katerimi bodo razširili tržišče, predvsem pa privabili nežnejši spol. V primeru, da iščete svojo prvo ali naslednjo avtomatsko uro, ne spreglejte ponudbe Panzere na spletni strani https://www.panzera.shop/

Rocco
foto: Panzera

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button