NoviceUre

Oris ProPilot GMT

Robustno zasnovana ura za pilote, ki prečkajo časovne pasove.

Jekleno ohišje novo predstavljene ure je prekrito s sivo PVD prevleko. Premer ohišja znaša 41,5 mm, medtem ko se velika krona previje ohišja, kar zagotavlja vodotesnost do 10 barov.

Ohišje, ki ga odlikuje mat, satenasto brušen zaključek (zasnovan za preprečevanje bleščanja v pilotski kabini), je poudarjeno z luneto z vgravirano lestvico pulzometra, katera omogoča natančno merjenje srčnega utripa. Ta posebnost črpa navdih iz povezav švicarske znamke z vodilnimi letalskimi medicinskimi organizacijami po vsem svetu.

Prelivno rdeča številčnica, zaščitena s kupolastim safirnim steklom s prevleko proti odsevu na notranji strani, ponuja osupljiv kontrast za kazalce ter uporabljene številke. Ti so izdatno prevlečeni s Super-LumiNova za izboljšano berljivost v temnejših pogojih.

Drugi časovni pas je označen z osrednjim kazalcem, ki se zaključi z rdečo konico. Indikacije se dopolnjujejo z datumsko zaslonko ob 3. uri. Avtomatski mehanizem Oris 798 (osnova Sellita SW 330-1), ki je viden skozi privijačeno prozorno hrbtno stran ohišja, bije s frekvenco 4 Hz (28.800 alternanc na uro) in ponuja rezervo moči 42 ur.

Novi Oris ProPilot GMT z rdečo gradientno številčnico, se ceni na 2.900 švicarskih frankov.

Rocco
foto: Oris

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button