NoviceUre

Oris Divers Sixty-Five Chronograph 40mm Edition

Odgovor na zahteve kupcev.

Zbirka Oris Divers Sixty-Five, znana po svojih retro potapljaških urah, je naredila velik korak naprej ob predstavitvi kronografske izdaje. Uro, ki so ji dali ime Divers Sixty-Five Chronograph, sedaj odlikuje manjše ohišje s premerom 40 mm, ki omogoča bolj nosljiv dizajn in ohranja svoj starinski videz.

V primerjavi s svojim predhodnikom, ki je meril 43 mm, je novo ohišje premera 40 mm poudarilo njegov starinski čar, kar je še dodatno izpostavljeno s klasičnimi ”batastimi” gumbi ob kroni. Številčnica ima subtilen bicompax prikaz s 30-minutnim merilnikom ob 3. uri in sekundnim kazalcem na 9. uri. Veliki lumniscentni indeksi v obliki kroga, pravokotnika in ščita ohranjajo ikonični videz Divers Sixty-Five. Zavoljo manjka datumskega prikaza, številčnica ohranja čist in uravnotežen videz.

Zapestno uro Divers Sixty-Five Chronograph Edition poganja Orisov mehanizem, kaliber 771, ki temelji na Sellita SW500-1 in ima do 48 ur zaloge energije navitja. Čeprav je ta nova izdaja edini kronograf, ki ga proizvaja Oris, nakazuje prihodnost širitve blagovne znamke v komplikacije, kot je Big Crown Pointer Date …

Cena predstavljene ure znaša 3.800 evrov, v kolikor jo sparite s trajnostnim paščkom iz jelenjega usnja Cervo Volante, medtem ko vas bo jeklena zapestnica stala dodatnih 200 evrov. Skratka, Oris je izpolnil povpraševanja po novem kronografu, ki povrshu vsega zajema še bistvo vintage dizajna – zagotovo prava poslastica za ljubitelje ur.

Rocco
foto: Oris

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button