NoviceUre

Oris Big Crown Calibre 473

Revolucija hišnih mehanizmov.

Od lansiranja avtomatskega mehanizma Caliber 400 leta 2020, je blagovna znamka Oris razširila njegov portfelj, pri čemer ni le uvedla mehanizem v vsako od svojih linij zapestnih modelov, ampak je ponudila različice z novimi komplikacijami in funkcijami.

Prva različica hišne revolucije leta 2023 je tako ročno navijalni mehanizem z indikatorjem rezerve energije navitja, vidnim skozi safirno razstavno okno zadnje strani ohišja. Novi Oris Big Crown Caliber 473 je privlačen uvod v najnovejši mehanizem blagovne znamke, ki se poigrava z Orisovimi klasičnim elementarnim dizajnom in prefinjeno končno obdelavo.

Tako kot snovni predhodnik, Big Crown Pointer Date Caliber 403, se tudi Oris Big Crown Caliber 473 predstavlja v kompaktnem ohišju iz nerjavečega jekla s premerom 38 mm. Prezenco na zapestju ustvarijo polirane in brušene površine, dolga ‘ušesa’ ter markantna navijalna krona na desni strani ohišja. Vodotestnost pregovorno rečeno, ure za vsakdan, znaša 50 m.

Všečna matirano ledeno modra številčnica je ustvarjena, da privablja poglede. Krasijo jo velike arabske številke ur ter diskretna datumska tirnica ob robu, na katero kaže dolgi tanek kazalec z rdečo konico – od tod ime Pointer Date. Ob 6. uri se nahaja sekundna podštevilčnica, pod 12. uro pa logotip blagovne znamke z oznako modela ter njegovo avtonomijo. In kot se spodobi za pravo pilotsko uro, ne manjka luminiscenca za berljivost v slabših svetlobnih pogojih.

Najnovejša pridobitev zapestne ure bo na ogled vam in tistim redkim izbrancem, s katerimi boste delili informacije. Skozi kristal na zadnji strani je moč ozreti novi različico ročno navijalnega mehanizma, kaliber 473, ki je obenem tudi prva Orisova različica mehanizma brez rotorja. Nudi do 5 dni oziroma kar 120 ur zaloge energije navitja. Le-to je mogoče spremljati na indikatorju, vgrajenem na sam mehanizem. Tiktaka z 28.800 alternancami na uro, medtem ko je predvidena natančnost -3/+5 sekund na dan. Omembe vreden je še podatek, da Oris zelo dobrodušno ponuja 10-letno garancijo na mehanizem ter zagovarja, da je servisni interval preračunan na 10 let.

Celosten paket Oris združuje s teksturiranim paščkom brez šivov iz rjavega jelenovega usnja Cervo Volante. Glede na integriran sistem menjave paščkov, pa bo le tega moč preprosto zamenjati in uskladiti uro z vašim zunanjim izgledom. Še cena? Za Oris Big Crown Caliber 473, ki je že na voljo pri pooblaščenih prodajalcih, bo potrebno odšteti 4.200 evrov.

Rocco
foto: Oris

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button