NoviceUre

Omega x Swatch MoonSwatch

... ali zakaj je ''fake'' Speedmasterjem odklenkalo.

Takšne poteze zagotovo nihče ni pričakoval. MoonSwatch. Zanimivo, Omega Speedmaster Moonwatch, s pridihom manufakture Swatch.

In kaj pravzaprav prinaša dodatek vrinjene črke ‘S’? Klasično gradnjo ohišja iz nerjavečega jekla pri izdaji MoonSwatch nadomešča novodobna ”biokeramika” znamke Swatch, ki jo sestavlja mešanica ⅔ keramike in ⅓ plastike, pridobljene iz biološkega izvora, z uporabo ricinusovih semen. Nihče v resnici ne ve, kaj to točno pomeni, vendar je provokativno in v skladu z aktualnimi smernicami, da prevzame potencialne kupce.

Skupno je na voljo 11 različic novega MoonSwatcha – dejansko 11 barvnih odtenkov – od katerih vsaka ustreza določenemu planetarnemu objektu. Vsaka različica se imenuje “Misija” (”Mission), tako da je na izbiro Misija na Merkur, Misija na Luno, Misija na Mars … Obstaja celo ena, ki se imenuje Misija na Uran.

Ohišje v premer meri 42 mm, debelina znaša 13,25 mm, medtem ko je vodotesnost odmerjena na 30 m. Zasnova številčnice ni kopija mehanskega Speedmasterja. Za razliko od Moonwatch je napis Speedmaster nameščen na levi strani številčnice, napis MoonSwatch pa na desni. Pod 12. uro se nahaja logotip obeh znamk, kakor tudi na nastavitveni kroni na desni strani ohišja. Za nameček je na steklenem kristalu celo vgraviran “S”, kjer je običajno logotip Omega na modelu Hesalite Moonwatch.

Za pogon skrbi kvarčni mehanizem, pri katerem boste baterijo menjali enkrat na 4 ali 5 let. Poleg tega je vsaka ura opremljena z velcro paščkom v ”astronavtskem” stilu z odtisi blagovnih znamk Omega in Swatch. Predvidena cena ure je 250 evrov, od 26. marca naprej pa bo naprodaj samo v izbranih trgovinah Swatch po vsem svetu. Za podrobne informacije o nakupu omenjene izdaje se obrnite na pooblaščenega prodajalca ur Slowatch.

Rocco
foto: OmegaxSwatch

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button