NoviceUre

Omega Speedmaster Professional Moonwatch Caliber 3861

Sveža izdaja 'vesoljske' ure po pedesetih letih z novim mehanizmom.

Omega Speedmaster je nekakšen Porsche 911 urarskega sveta. Snovalci skozi leta skrbno izboljšujejo detajle, ne da bi oskrunili podobno ene najbolj znamenitih ur. Nič drugače ni z novim časomerom, čeprav bi znal kdo privzdigniti obrv, ker se v notranjosti nahaja nov, drugačen, nestandardni mehanizem.

Vendar brez strahu. Omega nadaljuje tradicijo in tudi novi mehanizem se je preizkusil v letenju, njegovo kvaliteto pa je s certifikatom overila NASA. K temu certifikatu je dodano še potrdilo EVA, kar pomeni, da zapestna ura prenese visoke temperaturne spremembe.

Novi mehanizem kalibra 3861 se pohvali s specifikacijo Master Chronometer oziroma z drugimi besedami, da točnost prikaza časa odstopa od 0 do 5 sekund na dan. Rezerva energije se je povišala za 2 uri na 50 ur, prenese pa magnetna polja vse do 15.000 Gauss. Skratka ni je stvari, ki bi morala skrbeti bodočega lastnika ure.

Poleg mehanizma je precej opazna sprememba nova zapestnica na 42-milimetrskem ohišju ure. To sestavlja 5 členov, kateri so manjši kot na prejšnjem modelu. Posledično lahko sklepamo, da bo ura še bolj udobna za nošnjo. Po zapestnici pa boste zdaj tudi ločili modele Omege Speedmaster Moonwatch. Namreč, sredinski členki so blago polirani pri različici, ki ima na zadnji strani safirno steklo, medtem ko so sredinski členki pri verziji s kovinsko gravirano ploščo matirani.

Uro, s katero so prvič stopili na Luno, bo mogoče naročiti še v kombinaciji s tekstilnim ali usnjenim paščkom. Poleg klasične jeklene variante je Omega predstavila še model Speedmaster Moonwatch v 18k Canopus belem zlatu z belo številčnico ter v 18k Sedna rožnatem zlatu.

Omega Speedmaster Moonwatch se ceni na dobrih 5.000 evrov. Jeklena zapestnica k ceni doda 300 evrov. Če boste želeli občudovati mehanizem, bo potrebo iz denarnice vzeti vsaj 6 tisočakov.  Speedmaster iz rožnatega zlata se s paščkom ceni na 21.200 evrov ter z zapestnico na 28.700 evrov. Trenutno najdražji Speedmaster v belem zlatu pa na paščku stane 26 tisoč evrov, medtem ko ga zapestnica iz belega zlata povzdigne na 37.300 evrov.

Rocco
foto: Omega

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button