UreZanimivosti

Omega Speedmaster prodana za več kot 3 milijone evrov!

Speedmaster iz leta 1957 je postal najdražja Omega doslej!

Omega Speedmaster z referenčno število 2915-1 je na 14. Phillipovi dražbi ur v Ženevi bila prodana za 3,1 milijona evrov, s čemer je postavila nov rekord za najdražjo ure Omegine manufakture.

Za nameček, prodajna vrednost ni le presegla prejšnjo najvišjo ceno ure znamke Omega, ampak se je dotični Speedmaster prodal za kar 25-krat več od predvidene ocenjene vrednosti, postavljene med 82.000 in 126.000 evrov.

Novi rekorder prihaja iz leta 1957, istega leta, ko je bila linija Speedmaster predstavljena kot del tria profesionalnih ur, ki sta vključevala še modele Seamaster 300 in Railmaster. To je prva generacija ure, ki velja za Omegin zgodovinsko najpomembnejši model, zato je ravno referenčna številka 2915 pravi “sveti gral” za zbiratelje. To referenco so izdelovali dve leti, in ta primer je iz prve od treh ponovitev, izdanih v tem času izdelave.

Podrobnosti so tiste, ki ta časomer res postavijo na sam vrh. Te vključujejo urni kazalec “Broad Arrow”, kovinsko luneto s tahimetrično skalo (prvi za kronograf) in logotip z ovalno črko “O” v nazivu Omega. Prav tako je izvrstno starana, saj je razvila unikatno patino.. To se najbolje vidi na tropski številčnici, ki je po šestih desetletjih uporabe prevzela živahen odtenek mlečne čokolade. Svetleči oziroma luminiscenčni elementi ure so se prav tako spremenili v topel zlat ton.

Zahvaljujoč redkosti in edinstvenosti je ta Speedmaster postal najdražja ura znamke Omega, s čemer je prevzel krono Omegi Elvisa Presleyja. Slednjo je kralju rock & rolla podaril RCA Records leta 1960, nato pa je bila leta 2018 na dražbi prodana za 1,6 milijona evrov.

Rocco
foto: Omega

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button