NoviceUre

Nova kronografa linije Top Time: Deus Ex Machina in Triumph Motorcycles

S svežima izdajama Breitling targetira na motociklistična zapestja.

V začetku pomladi je Breitling izdal štiri nove Top Time kronografe, ki smo jih že pobližje spoznali in se o njih podrobneje razpisali TUKAJ. Seveda, njihova tematika je zgolj avtomobilistična, kar pa najverjetneje ljubiteljem motociklov ni po godu. Vendar brez togotnih obrazov, saj je Breitling zapolnjuje vrzel z motociklističnima različicama Triumph in avstralsko znamko motornih koles, oblačil ter dodatkov in življenjskega sloga Deus Ex Machina.

Obe uri imata ohišje izdelano iz nerjavečega jekla, ki v premer meri 41 mm in 13,3 mm v debelino. Tudi ostale specifikacije so podobne ostalim uram v zbirki, kar pomeni, da je vodotesnost odmerjena na 100 m, medtem ko kazalce poganja Breitlingov hišni avtomatski mehanizem, Caliber 01, ki nudi do 70 ur rezerve energije navitja in je viden skozi razstavno hrbtno stran ohišja.

Bistvo izdaj se predstavlja na številčnici, kjer Triumph dominira z ledeno modro barvo s črnimi kontrastnimi kronografskimi števci, dočim Deus stavi na klasično črno številčnico z belimi števci. Monotonost razbijejo rdeči poudarki na robni stezi, na sekundnem kazalcu v obliki strele in na dveh kronografskih kazalcih.

Model Triumph ima svoje posebnosti, s samo dvema registroma in tahimetrom, retro Breitlingovim logotipom, gobaste gumbe kronografa ter dizajn številčnice “Zorro”. Motiv metuljčka ali Zorro, je bil predstavljen na Top Time modelih v šestdesetih letih prejšnjega stoletja. Kot zanimivost je ustvarjen s tehniko kovinskega ščetkanja, zaradi česar je viden samo iz določenih kotov.

Kupci bodo lahko uri opasali s paščkom iz črnega telečjega usnja ali ‘milanese’ zapestnico. Več informacij o modeloma in nakupu lahko prejmete v butiku Slowatch 1991 na Čopovi ulici v Ljubljani, medtem ko je priporočena prodajna cena za uri nastavljena na 7.550 evrov za opcijo z usnjenim paščkom oziroma 7.950 evrov v primeru izbire kovinske zapestnice.

Rocco
foto: Breitling

Povezani članki

3 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button