NoviceUre

Breitlingove spomladanske novosti za leto 2023

Prvi vtisi z referencami elegantne linije Premier ter kvarteta avtomobilističnih časomerov Top Time.

Ob dobri družbi in sproščenem vzdušju smo se na dogodku, ki ga je v urbanem hotelu One66 pripravil Malalan, srečali z zapestnimi novostmi švicarske manufakture Breitling. Leto 2023 se je začelo v znamenju zapuščinske kolekcije Premier, katero je na marčevskem salonu Watches&Wonders dopolnila z adrenalinom nabita linija Top Time Classic.

V počastitev originalu, je Breitling pred dvema letoma predstavil kolekcijo Premier Heritage s kronografskim mehanizmom B09 ter ohišjem premera 40 mm. Zdaj se to okroglo ohišje predstavlja v večji dimenziji s premerom 42 mm. Na prvi pogled se zdi, da je bilo zelo malo spremenjenega. Številčnico še vedno obkroža tahimetrična skala, v sredini pa sta horizontalno nameščena števca kronografa. Ure označujejo arabske številke, medtem ko sta kazalca ur in minut prevlečena s Super-Luminova. No, novost je okence s prikazom datuma ob 6. uri, kar je posledica spremembe mehanizma.

V notranjosti je ročno navijalni mehanizem B09 zamenjal avtomatski B01, ki se ponaša s 70 urno zalogo energije navitja ter certifikatom natančnosti COSC. Toda poleg mehanskih in estetskih sprememb, se kolekcija Premier predstavlja z možnostjo izbire zapestnice kot večjega nabora barv številčnic. Skupno je na voljo pet odtenkov ‘ciferplatov’, in sicer  v črni, modri, lososovi, zeleni ali kremni barvi, medtem ko se model iz 18k rožnatega zlata ponaša z ujemajočo se zapestnico.

Kovinski kronograf se ceni na 8.600 evrov v kombinaciji z usnjenim paščkom, za doplačilo 350 evrov pa je le-tega mogoče nadgraditi z zapestnico. Najvišje v ponudbi Premier kotira izdaja iz rožnatega zlata opremljena z ikonično 7-člensko zapestnico iz rožnatega zlata, ki nosi etiketo s ceno 38.500 evrov. Predstavljeni modeli znamke Breitling so že na voljo za ogled in nakup, zato vabljeni v butik Malalan na Mestnem trgu 21 v Ljubljani.

Kvartet ameriških mišičnjakov

Breitling v letu 2023 bogati linijo Top Time, kronografov z avtomobilsko tematiko iz 60-ih let prejšnjega stoletja, z implementacijo hišnega kronografskega mehanizma ter izdajo reference v čast Fordu Thunderbird.

Vsaka ura predstavlja specifično povezavo z enim od štirih znamenitih ameriških klasičnih avtomobilov – Chevrolet Corvette (rdeča), Ford Thunderbird (bela), Shelby Cobra (modra) in Ford Mustang (zelena).

Čeprav zapestne ure z letnico 2023 ostajajo estetsko podobne dosedanjim različicam Top Time, se je spremenila dimenzija jeklenega ohišja in sicer z 42 mm na 41 mm, medtem ko se v osrčju nahaja avtomatski kronografski mehanizem, kaliber Breitling B01 s 70-urno zalogo energije navitja, katerega delovanje je moč ozreti skozi safirni kristal hrbtne strani ohišja.

Vse štiri izdaje so na voljo v konfiguraciji brez prikaza datuma na številčnici, modeli Mustang, Corvette in Thunderbird pa se ponašajo še s tretjo podštevilčnico, ki služi za 12-urno meritev časa. Po drugi strani pa se model Shelby Cobra naslanja le na dve podštevilčnici kronografa ter s tem omogoča do največ 30 minutni odčitek merjenja.

Kaj pa cene? Ne glede na izbor reference, se posamezni primerek linije Breitling Top Time Classic ceni na 7.550 evrov v kolikor uro sparite z usnjenim paščkom ter 7.950 evrov, če se odločite za jekleno zapestnico. Več informacij o razpoložljivosti zapestnih ur ter nakupu lahko dobite v butiku Malalan.

Rocco
foto: caranduser.com

Povezani članki

4 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button