NoviceUre

Nomos Tetra Symphony: Serenada v štirih dejanjih

Od svoje ustanovitve leta 1990, nemški Nomos Glashütte izdeluje ročne ure, katerih zasnova sodi v klasično šolo imenovano Bauhaus.

Zanjo so značilne minimalistične lastnosti, preproste barve in čiste linije. Nomos se navdihuje tudi iz drugih zgodovinskih mejnikov in likov svoje matične države, najnovejši primer pa časomeri s tematiko ”serenada v štirih dejanjih” (“four-piece serenade”), v čast Ludwigu Van Beethovnu, za letošnjo 250-obletnico rojstva.

Izdaja temelji na Nomosovem modelu Tetra. Vsak od štirih modelov je poimenovan po znameniti Beethovenovi skladbi ter predstavljen s svojevrstno barvo številčnice – Oda radosti (olivno zelena), Divine Spark (baker), Immortal Beloved (turkizna) in Fidelio (temno modra).

Ekskluzivna izdaja cilja na žensko publiko, saj štirikotno ohišje iz poliranega jekla meri 29,5 mm × 29,5 mm v premeru in 6,3 mm v debelino. Krona se tesno prilega ohišja na desni strani, med ko je možno izbirati med usnjenim in kovinskim paščkom, debeline 18 mm.

Pod safirnim kristalom na vsakem modelu najdemo izrazito pisano številčnico. Na zunanjem robu leži minimalističen minutni krog, ki ustreza kvadratni silhueti ohišja. Natisnjeni črni urni indikatorji se izmenjujejo med podolgovatimi markerji in številkami arabske pisave s podpisom Nomosa. Na mestu števila 6 se nahaja sekundni prikaz, medtem ko sredinsko nameščena zlata kazalnika štejeta minute in ure.

Na hrbtni strani Tetre je v kvadratnem ohišju okroglo okno s pogledom na mehanizem Nomos Caliber Alpha. Mehanizem shrani 43-ur rezerve moči in ima značilno Nomosovo dodelavo, z elementi, ki vključujejo kaljene modre vijake, površine prevlečene z rodijem, rebrasto graviranje Glashütte in vzorec sončnega vzhoda na raglji in kronskem kolesu.

Zapestne ure Nomos Tetra Symphony so že na voljo pri pooblaščenih prodajalcih, kot tudi na spletni strani Nomos, za 1.660 evrov.

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button