NoviceUre

Nomos Glashütte Tangente Neomatik Platinum Grey

Usklajevanje materialne prefinjenosti.

Nomos Glashütte v svojo modelno paleto dodaja variacije plemenitih kovin. Konec lanskega leta so razkrili Orion Silver in Gold, katerima se zdaj pridružuje še Tangente Neomatik Platinum Grey.

Ohišje v obliki kovanca, ki je na voljo v dimenziji 35 mm in 39 mm, je v bistvu izdelano iz nerjavečega jekla. Ime pravzaprav izvira iz Tangentove nove rodijeve številčnice. Rodij je srebrno bela kovina, ki spada v isto skupino elementov kot platina in si z njo deli številne lastnosti. Element je v urarstvu zelo prisoten, sploh kadar je govora o rodijevih kazalcih in urnih indikatorjih.

Številčnica prikazuje samo čas, z osrednjim urnim in minutnim kazalcem, ter majhno sekundno podštevilčnico ob 6. uri. Kot gre sklepati, so trije kazalci resnično narejeni iz rodija. Kontrast sive številčnice in črnih številk oziroma indikatorjev minut, sledi tipičnemu slogu linije Tangente, kjer se prepletajo indeksi ur z arabskimi številkami.

Tangente v ohišju skriva mehanizem Nomos Neomatik, kaliber DUW 3001. To je ultra tanek avtomatski mehanizem, debel le 3,2 mm in nudi 43-urno rezervo moči. Pred tem se je Tangente zanašal na ročno navijalni mehanizem, zavoljo doseganja podobne ravni tankosti ohišja. Zanimivo je tudi dejstvo, da je Tangente Neomatik Platinum Grey prva ura s kalibrom neomatik, ki je na voljo s kovinskim zadnjim delom ohišja, čeprav jo lahko po želji še vedno naročite s safirnim kristalom.

Nomos Glashütte Tangente Neomatik Platinum Grey je dobavljiv na črnem usnjenem paščku kot tudi na kovinski zapestnici. Cena za 35 mm različico velja 2.740 evrov, medtem ko se njena večja izdaja ceni na 2.880 evrov.

Rocco
foto: Nomos Glashütte

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button