NoviceUre

Nezumi Tonnerre Chronograph

Obuditev klasičnih funkcijskih kronografov z veliko mero stila.

Nezumi Studios predstavlja všečno kolekcijo kronografov Tonnerre, ki so kot nalašč ustvarjeni za ljubitelje funkcionalnih in lepih stvari.

V Stockholmu stacionarno znamko Nezumi Studios je leta 2011 ustanovil oblikovalec, zbiratelj ur in navdušenec nad starodobnimi Porscheji, David Campo, ki je svoj značaj prenesel na podjetje, kar se odraža v brezkompromisni pozornosti do detajlov ter pristni strasti do dediščine. Posledično se moto podjetja kot tudi časomerov Nezumi glasi “nič manj kot popolnost” (Nothing less than perfection).

Linija Nezumi Tonnerre bazira na kovinskem ohišju premera 38 milimetrov. Razdalja med ušesi (lug to lug) znaša 46 milimetrov, medtem ko višina ohišja zavoljo kompaktnega Seikovega kvarčnega mehanizma vključno s safirnim kristalom meri le 12 milimetrov. Celota tako ponuja večno predispozicijo z vse bolj trendovskimi manjšimi dimenzijami ohišja.

V kolekciji Tonnere je možno izbirati med štirimi variacijami številčnic, katere lahko razdelimo v dve barvni skupini: črno-belo ter modro-krem. Slednji dve barvni možnosti imata dvobarvne pomožne številčnice kronografa ob 3. in 6. uri, ki razdelijo seštevalnik minut in 24-urni indikator na lahko berljive odseke. Bela številčnica ima v celoti modro sekundno številčno (ref: TQ1.102), medtem ko modra številčnica nudi kontrastno kremasto obarvano številčnico (ref: TQ1.202).

Pri vseh svojih urah Nezumi poskrbi, da imajo kakšno zanimivo funkcijo in so nekakšno ”orodje”. Model Tonnerre (v francoščini pomeni grmenje) pri tem ni izjema. Številčnico obdaja telemetrična skala, ki se uporablja za merjenje razdalje med uro in nečim, kar je mogoče videti ali slišati. Kolekcija Tonnerre črpa navdih iz klasik urarskega sveta, kot so Heuer Skipper, Abercrombie & Fitch Seafarer ter očitni telemetrični kronografi iz sredine stoletja.

Vsako uro v kolekciji Nezumi Tonnerre krasi še pašček Hunt iz rastlinsko strojenega usnja v rjavi ali črni barvi. Kazalci ter indikatorji ur so prevlečeni s premazom C1 Super Luminova za berljivost v slabših svetlobnih pogojih, medtem ko spodnjo stran ohišja zaključuje gravura z logotipom podjetja.

V desetih letih delovanja je podjetje Neuzmi Studios uveljavilo svoje poslanstvo ter s kvalitetnimi časomeri, izdelanimi v Nemčiji, to še le potrdilo s številnimi limitiranimi izdajami v partnerstvu z znamkami kot so Anthrax, RUF in Pink Panther.

Časomer kolekcije Tonnerre Chronograph je na voljo po ceni 378 evrov. Več dodatnih informacij o zapestni uri Nezumi Tonnere Chronograph najdete na spletni strani podjetja, kjer lahko uro tudi naročite.

Rocco
foto: David Campo / Nezumi Studios – vse pravice pridržane

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button