NoviceUre

Montblanc Star Legacy Orbis Terrarum

Eleganten pregled nad časom svetovnih prestolnic.

Poleg značilne komplikacije Geosphere, Montblanc v ponudbi zapestnih ur ohranja tudi običajne zapestne ure za prikaz svetovnega časa v obliki modela Star Legacy Orbis Terrarum. Ob zaključku leta je švicarski proizvajalec v nabor dodal novo različico ”worldtimerja” v mamljivi kombinaciji jekla in rožnatega zlata.

Aktualna izdaja se od predhodnih razlikuje v tem, da ni v celoti izdelana iz nerjavečega jekla ali rožnatega zlata, ampak vsebuje obe zlitini na različnih mestih. Torej, ne gre za tipičen materialno dvo-tonski, ampak je kontrast ustvarjen na način, da je 43 mm ohišje narejeno iz nerjavečega jekla, medtem ko je številčnica, z upodobitvijo Zemlje, izdelana iz rožnatega zlata.

Drugi zanimiv element modela Star Legacy Orbis Terrarum je uporaba zemljevida s središčem severnega tečaja namesto običajnega zemljevida sveta, ki ga poznamo izza osnovnošolskih klopi. Slednje pomeni, da se orientacija globusa ujema z lokacijami mest na perifernem merilu, zaradi česar je zaplet bolj berljiv, čeprav se na prvi pogled zdi popačen. Zunanji rob številčnice obdaja 24-urna skala v črno-sivem odtenku, kateri s kontrastno razdelitvijo med 7. in 19. uro prikazuje del dneva (dan/noč).

Številčnica oziroma barvna kombinacija je glavna novost predstavljenega časomera. Posledično Star Legacy Orbis Terrarum ohranja enake tehnikalije, in sicer je ohišje vodotesno do 50 metrov, v notranjosti katerega se giblje avtomatski mehanizem Montblanc, kaliber Caliber MB 29.20, ki nudi do 42-ur rezerve energije navitja in deluje z 28.800 alternancami na uro. Celotno podobo časomera zaključuje usnjen pašček v matirano sivem odtenku s kovinsko zaponko. Montblanc Star Legacy Orbis Terrarum je na voljo po priporočeni prodajni ceni 6.640 evrov, več informacij o modelu in nakupu lahko prejmete v butiku Montblanc na Mestnem trgu v Ljubljani.

Rocco
foto: Montblanc

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button