UreZanimivosti

Miniatura za velike fante

Namizna ura združuje dva svetova v mehaniki.

Ženevski predelovalec ur, Label Noir, je kustomiziral izjemno kreacijo L’Epée Time Fast D8.

Namizna ura v duhu starih dirkalnih vozil s štirimi kolesi, motorjem, kokpitom ter črno mat karoserijo bo le malo katerega avtomobilskega navdušenca pustila hladnega, saj gre za izvrstno mehansko interpretacijo dveh zgodovinsko vzporednih svetov – urarstvo in avtomobilizem.

Podjetje L’Epée je zasnovo dirkalne namizne ure predstavilo leta 2019. Meri 40 centimetrov ter tehta malo več kot 5 kilogramov. Sleherni sestavni del je hišno krojen. Tako kot dirkalniki iz 50. let 19. stoletja, ima tudi ura ”šasijo” v obliki črke H ter karoserijo narejeno iz aluminija. Avtentičnost pa se ne konča tukaj, saj na bok postavljene številke prikazujejo čas v urah in minutah, ter spominjajo na številke dirkalnih moštvenih avtomobilov.

Z obračanjem volana se nastavlja čas, vrtenje zadnjih koles vzvratno pa navija mehanizem, ki premore do 8 dni zaloge energije. Mehanizem je zasnovan kot motor, del ravnotežnega kolesa pa je speljan v kokpit, kjer obdan z debelim kristalom, upodablja voznika s čelado.

Label Noir je L’Epée Time Fast D8 odel v črnino, medtem ko je številke ter napise namočil v zlato barvo. Končna kreacija jemlje dih in kar kliče po mestu na vaši mizi. Bi jo imeli? Na voljo je zgolj 5 kosov, a pripravite nekaj več kot 30 tisočakov.

Rocco
foto: Label Noir

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button