NoviceUre

Maurice Lacroix Pontos S Diver

Obuditev retro potapljaškega časomera s kompresijsko zasnovo tesnjenja.

V zadnjem času je Maurice Lacroix v ospredje postavljal kolekcijo Aikon, ki je nekakšna vstopnica v svet športnih prestižnih ur. Kljub temu, ima dokaj mlada še en pomemben steber svoje kolekcije, bolj klasično in vsestransko linijo Pontos, kateri se zdaj pridružuje potapljaški Pontos S Diver.

Maurice Lacroix Pontos S Diver je sodobna različica potapljaške ure s kompresijsko zasnovo tesnjenja, ki nekako spominja na časomere iz 70. let prejšnjega stoletja. To vrsto ohišja je zasnoval Ervin Piquerez, njegova posebnost pa je ta, da ima dve kroni – ena za navijanje mehanizma in nastavitev časa (in datuma, če obstaja), druga pa za upravljanje notranje vrtljive lunete.

Če je imel prvotni model iz leta 2013 premer ohišja 43 mm, zagotavljal vodotesnost do 600 m in opremljen z ventilom za izpust helija, je različica z letnico 2023 bolj vsestranska. Premer je zdaj zmanjšan na 42 mm, ohišja so narejena iz nerjavečega jekla ali brona, in nudijo do 300 m vodotesnosti, odslej na način kompresije in ne več s helijevim ventilom. Trdno hrbtišče ohišja je pritrjeno s šestimi vijaki in ima vtisnjen M logotipom znamke.

Številčnice Maurice Lacroix Pontos S Diver združujejo vintage elemente z modernimi trendi. Na voljo so tri variacije številčnic, in sicer črno-zrnata ali belo-lakirana v sklopu ohišja iz nerjavečega jekla ter modro-zrnata v bronastem ohišju. Kazalci ur in minut so fasetirani ter prevlečeni s Super-LumiNova. Robovi minutnega kazalca in konica sekundnega kazalca so poudarjeni z ujemajočo se barvo modela. Poleg reliefa številčnice pa dodatno globino številčnice ustvari privzdignjena notranja luneta z minutno skalo.

V ohišju novega Maurice Lacroix Pontos S Diver se nahaja avtomatski mehanizem, kaliber ML115. Ta vsestranski mehanizem, ki temelji na modelu Sellita SW200-1, prinaša preizkušeno rešitev. Deluje pri 4 Hz in se ponaša z 38-urno rezervo energije navitja.

Različici Pontos S Diver iz nerjavečega jekla sta opremljeni s tremi paščki: paščkom iz tkanine z oznako M in dvema integriranima gumijastima paščkoma z vtisnjenim logotipom Maurice Lacroix. Bronasta različica v kompletu razpolaga z modrim gumijastim paščkom ter paščkom iz telečjega usnja z zlatim M logotipom. Vsi ti paščki so opremljeni z vzmetnimi palicami za hitro sprostitev, ki vam omogočajo, da paščke brez orodja zamenjate v nekaj sekundah.

Še ena zanimivost. Nova različica te potapljaške ure kompresorskega stila je bila predstavljena med dogodkom v Dubrovniku ob prisotnosti Lidije Lijić, svetovne prvakinje v prostem potapljanju, s katero se je znamka tesno sodelovala med razvojno fazo modela.

Še cene? Maurice Lacroix Pontos S Diver v kombinaciji z ohišjem iz nerjavečega jekla stane 2.100 evrov, medtem ko je za bronasto izdajo, omejeno na 500 primerkov, v žep treba seči po 2.650 evrov.

Rocco
foto: Maurice Lacroix

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button