NoviceUre

Maurice Lacroix Aikon #tide Mahindra

Partnerstvo z Mahindro Racing se nadaljuje tudi v 2023.

Švicarski proizvajalcev v sodelovanju z Mahidro Racing predstavlja novo različico modela Aikon #tide Mahindra. Ta urbana ura, obdana v barve dirkaške ekipe, je izdelana iz reciklirane plastike iz oceanov, s čemer igra svojo vlogo pri ustvarjanju malo boljšega sveta za vse nas.

Leta 2020 je bil Maurice Lacroix imenovan za uradnega časomerilca ekipe Mahindra Racinga v sklopu FIA Formula E World Championship. To je novodoben dinamičen šport, ki se nenehno spreminja z razvojem tehnologije. Danes popolnoma električni dirkalniki drvijo s hitrostjo do 320 km/h in lahko pospešijo od 0 do 100 km/h v manj kot 3 sekundah. Medtem, ko je Mahindra Racing s kar 23 stopničkami in 5 zmagami suverena ekipa, Maurice Lacroix pozdravlja tudi okoljsko držo te motošportne ekipe.

Lansko leto je namreč švicarska znamka ur predstavila svoj prvi model Aikon #tide, izdelan iz reciklirane plastike, vzete iz oceanov sveta. Za izdelavo ene ure Aikon #tide in njene embalaže, je potrebnih 17 plastenk, kar pomeni 17 plastenk manj v oceanu. Eno takšnih imamo tudi na uredništvu, zapis o Benzilli pa si lahko preberete s klikom na to povezavo.

Vrhunec združitve dveh okoljsko ozaveščenih podjetji pa zdaj predstavlja izdaja nove ure, Aikon #tide Mahindra. Ohišje narejeno iz reciklirane plastike in v premer meri 40 mm. Ima safirno steklo in je vodotesno do 100 metrov. V njem se nahaja kvarčni mehanizem, ki prikazuje ure, minute, sekunde in datum. Ura je odeta v barve dirkalne ekipe. Črna številčnica se ponaša z gravurami logotipa ekipe, medtem ko jo obdaja luneta v rdeči barvi.

Na črnem gumijastem paščku izstopa logotip Maurice Lacroix – “M”, v živahnem rdečem odtenku. V kompletu je še drugi pašček, iz rdeče gume s črnimi poudarki. Ker je opremljen z Maisonovim sistemom Easy Strap Exchange, gre pašček preprosto zamenjati za drugega brez potrebe po orodju.

Skladno z okoljsko ozaveščeno miselnostjo blagovne znamke, Aikon #tide Mahindra ni klasično zapakiran v škatli, ampak je shranjen v barvno usklajeni skodelici, ki jo je mogoče uporabljati znova in znova … Cena zapestne ure Maurice Lacroix Aikon #tide Mahindra je nastavljena na 800 evrov. Več informacij o modelu in nakupu najdete na spletni strani proizvajalca.

Rocco
foto: Maurice Lacroix

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button