NoviceUre

Maurice Lacroix Aikon Summer Editions

Dopustniške izdaje simpatične vsestranske zapestne ure.

Za to poletno omejeno serijo je Maurice Lacroix izbral klasičen model Aikon Automatic, kateremu je nadel poletne barve številčnic.

Vsaka različica vsebuje znani vzorec teksture Clous de Paris z mat zaključkom, z datumskim okencem ob 3. uri ter minimalne spremebe dizajna, ki cijajo na mladostno publiko. Ohišje je narejeno iz nerjavečega jekla, z brušenimi in poliranimi površinami ter se ponaša z odprtim zadnjim delom.

Premer ohišja 35 mm oklepa številčnico Ballerina Pink, ki naj bi spominjala na somračno nebo tik pred sončnim zahodom. Prav tako je v tej velikoti moč izberati številčnico Tanager Turquoise, barvo, ki se navezuje na “plitve predele oceana”. Posebnost manjših modelov so indikatorji ur, katerih vlogo so prevzeli elegantni diamanti.

Kot nekakšen uniseks model se predstavlja ohišje s premerom 39 mm v barvah številčnic Ballerina Pink ali Tanager Turquoise, s srebrnimi urnimi oznakami ter kazalci. Poletna izdaja vključuje še dve referenci v večjih, 42 mm, jeklenih ohišjih, s številčnicama Tanager Turquoise in Orange Soda. Tako kot ostale izdaje, se na številčnici Orange Soda prikazujejo ure, minute, sekunde in datum, le da so srebrne kazalce zamenjali kontrastni črni.

Predstavljene ure so opremljene z ujemajočimi se gumijastimi paščki za večje udobje pri nošenju ali s 5-člensko zapestnico iz nerjavečega jekla. Vsi modeli Aikon vključujejo Easy Strap Exchange System, ki omogoča preprosto in uporabniku prijazno zamenjavo paščka z zapestnico brez orodja.

Vsaka referenca je izdelana v omejeni izdaji 888 kosov in jo poganja avtomatski mehanizem, kaliber ML 115 (osnova mehanizem Sellita SW 200-1), ki deluje pri 28.800 alternancah na uro in ima 38 do ur rezerve energije navitja. Aikon Automatic Summer Edition v različici 39 mm in 42 mm stane 2.550 evrov, medtem ko se manjša izvedba z diamantnimi indikatorji ceni na 2.600 evrov.

Rocco
foto: Maurice Lacroix

Povezani članki

3 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button