NoviceUre

Maurice Lacroix Aikon Master Grand Date Black

Fuzija komplikacije s športno prezenco.

Švicarski urar predstavlja novo interpretacijo najbolj zaželenega zapestnega modela svojega porfelja. Trendni Aikon se predstavlja z zanimivim zapletom v kombinaciji s črno podobo.

Kolekcijo Aikon smo zdaj že kar dobro spoznali, saj smo o njenih modelih že večkrat pisali, nedavno pa smo na preizkusu imeli tudi ”okolju prijazno” različico #Tide Benzilla. Vsestranski model precej spominja na razvpito prestižno uro s socialnih omrežij, zato je še toliko bolj pomembno, da proizvajalec kuje železo, dokler je vroče.

Poslednja izdaja torej združuje dnevno nosljivost in složnost, z zanimivo interpretacijo ”notranjega” dogajanja skozi delno skeletno številčnico. Slednja izstopa po svoje asimetrični pojavi, kar je značilno predvsem za elegantne ure, velikem prikazu datuma na mestu ob 10. uri, medtem ko se na nasproti strani ob 2. uri nahaja večja podštevilčnica s prikazom ur in minut, manjša spodnja pa služi za štetje sekund. No, najbolj pa impresionira razkrita nemirka, ki deluje z uglednim ritmom 18.000 alternanc na uro.

Za tiktakanje skrbi (delno) hišni avtomatski mehanizem, kaliber ML331, ki nudi do 50 ur rezerve energije navitja, ponaša pa se s kovinskim rotorjem s črno PVD obdelavo. Pravzaprav je celotna ura – ohišje, zaponka paščka, luneta in krona, izdelana na ta princip. Rezultat je ura s posebno prezenco, ki ohranja 100 m vodotesnosti in sistem hitre menjave paščkov. Slednja v kompletu prejmete dva – iz črne gume in črne sintetike. Logično. Še cena. Pri Maurice Lacroixu za to stvaritev želijo okoli 8.600 evrov.

Rocco
foto: Maurice Lacroix

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button