NoviceUre

Maurice Lacroix Aikon Automatic Skeleton 39mm

S transparentnimi številčnicami v lov na mlajše generacije.

Maurice Lacroix je eden boljših proizvajalcev, gledano s stališča vrednosti horološke kreacije. Odličen primer te kakovosti je serija Aikon, ki jo Maurice Lacroix širi z novo modelno različico.

Doslej je bil skeletni Aikon na voljo le v dimenzijah ohišja 43 mm, 44 mm in 45 mm, zato je dodana opcija s premerom 39 mm zagotovo korak v pravo smer, saj se potihoma klasificira tudi kot uniseks model. Skratka, takšen Aikon poudarja udobno nošnjo ter oblikovno zasnovo povzeto po urbani arhitekturi.

Osrednja tema ure je vsekakor številčnica. Zaradi skeletne zasnova, so veliko vlogo odigrali snovalci mehanizma, kateri tvori zgornji del številčnice, medtem ko je viden tudi s hrbtne strani skozi safirni kristal. Za doseg skeletnega videza je Maurice Lacroix tesno sodeloval z manufakturo mehanizmov Sellita, kjer so dekorativno nadgradil osnovni kaliber SW200. Nastal je mehanizem ML-115, ki prepriča z videzom ter unikatnim rotorjem z logotipom podjetja, ter obenem nudi do 38-ur zaloge energije.

Poleg manjše dimenzije in svežega mehanizma, Aikon ohranja razpoznavne lastnosti. Športno ohišje, masivno luneto in kvazi integrirano jekleno zapestnico s sistemom za hitro menjavo paščkov. Ob tem še vedno nudi odlično razmerje med ceno in dobljenim, v primerjavi z drugimi jeklenimi športnimi urami švicarskih proizvajalcev. Maurice Lacroix Aikon Automatic Skeleton 39 mm (ref. št. AI6007-SS002-030-1) vas bo olajšal za dobrih 3.200 evrov.

Rocco
foto: Maurice Lacroix

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button