NoviceUre

Longines zbirki Legend Diver dodaja nove številčnice

Peščena bež, pepelnato siva, kraljevsko modra in bordo rdeča so na voljo v dveh dimenzijah.

Leta 2007 obujeni model Legend Diver, svoje poteze črpa iz Longinesove potapljaške ure z letnico 1959. Glede na vse večjo priljubljenost moderne potapljaške ikone med ljubitelji znamke, so se vodilni odločili razširiti nabor kombinacij s svežimi številčnicami.

Tako se stalni kolekciji pridružujejo štiri gradientne številčnice v dveh dimenzijah. Osnove torej ostajajo enako, kar pomeni, da polirani ohišji iz nerjavečega jekla v premer merita 42 mm oziroma 36 mm. Njuna vodotesnost je odmerjena na 300 metrov, medtem ko se njuna posebnost notranje lunete še vedno nastavlja preko spodnje krone na desni strani ohišja.

Pod zaprto hrbtno stranjo, na kateri najdemo gravuro potapljača, se pri večjem modelu nahaja avtomatski mehanizem ETA A31.L11, poimenovan L888.5, ki nudi do 72 ur rezerve navitja. V manjšem modelu je prav tako nastanjen mehanizem ETA, le da gre tukaj za različico A20.L11, ki nudi do 45 ur rezerve navitja.

Pri zapestni uri Longines Legend Diver (večkrat boste v tujih medijih zasledili kratico LLD) je v večji dimenziji možno izbirati med peščeno bež in pepelnato sivo barvo številčnice, h katerima se podata barvno ujemajoča paščka, medtem ko je pri manjšemu ohišju številčnica na voljo v štirih barvah in sicer peščena bež, pepelnato siva, kraljevsko modra in bordo rdeča.

Moderno reinkarnacijo potapljaške ure z naborom barvitih številčnic si bo kmalu mogoče pobližje ogledati v butiku Longines v centru Ljubljane. Cena pa je ne glede na velikost ter barvo pozicionirana pri 2.240 evrih.

Rocco
foto: Longines

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button