NoviceUre

Longines Spirit Zulu Time

Robustnost in zmogljivost za potovanja polna pustolovščin.

Z dolgo in zgodovinsko bogato paleto ur se ponaša Longines, ki vse do danes v velikem obsegu skrbi za merjenje časa na številnih področjih.

Eno od teh so praktični časomeri za pustolovce, letalce in mornarje, posebno vrsto moških in žensk, ki so s svojimi drznimi podvigi zakotali meje neznanega. Leta 1908 je Longines izdelal svojo prvo žepno uro, ki je omogočala prikaz dveh časovnih pasov, z dvema kazalcema na številčnici, katera sta označevala čas na vzhodu (v Turčiji) in zahodu (Franciji). Svojo prvo zapestno uro z dvojnim časovnim pasom (GMT) pa je švicarska znamka izdelala leta 1925. Ta se je ponašala z zastavo Zulu na številčnici, ki se nanaša na črko “Z”, katera označuje univerzalni koordinirani čas (UTC) za letalce in vojsko.

Novi Longines Spirit Zulu Time se poklanja tej bogati zgodovini, kot popolnoma sodobna ura z najnovejšimi zmogljivostmi, da izpolni zahtevna pričakovanja današnjega popotnika. V notranjosti 42-milimetrskega kovinskega ohišja se nahaja novi samodejni mehanizem s silikonsko vzmetjo za ravnotežje. Nizka masa in odpornost silicija proti koroziji pomembno prispevata k zanesljivosti ure, medtem ko njegova toleranca na temperaturne spremembe in magnetna polja zagotavlja visoko natančnost. V skladu s tem se mehanizem ponaša z impresivno rezervo energije do 72 ur ter s kronometer certifikatom COSC. V skladu z zgodovinsko prakso podjetja Longines, je tudi številčnica modela Zulu Time prejela 5 zvezdic, ki nakazujejo, da je mehanizem predmet najvišje kvalitete.

Glede na zasnovo ure je logično, da je čas mogoče nastaviti neodvisno od kazalca GMT, medtem ko dvosmerno vrteča keramična luneta z oznakami 24 ur, omogoča uporabniku sledenje ”gostujočemu” časovnemu pasu. V ponudbi so tri barvne različice številčnic, in sicer mat črna, peskana antracitna ter modra z učinkom sončnih žarkov. Ne manjka možnost kolobarjenja med rjavim, bež in modrim usnjenim paščkom oziroma kovinsko zapestnico.

Longines Spirit Zulu Time si je mogoče pobližje ogledati v butiku Longines na Wolfovi ulici v Ljubljani. Cena zapestne ure v kombinaciji z usnjenim paščkom znaša 2.720 evrov, medtem ko je opcija kovinske zapestnice 100 evrov dražja.

Rocco
foto: Longines

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button