NoviceUre

Longines Spirit 37 mm

Skozi zgodovino je Longines vedno spremljal pionirje, ko so osvajali zrak, kopno in morje.

Ko je kolekcija Longines Spirit uvidela luč sveta, se je med urarskimi navdušenci izkazala kot popolna. Podrobnosti so bile brezhibne, specifikacije so bile suverene in oblika je bila preprosto fantastična, a obstajala je ena težava.

Kljub sorazmerno majhnemu premeru ohišja 40 mm, je dolžina med ušesoma (lug to lug) znašala zajetnih 49,6 mm. Res da ni konec sveta, a mnogim je ravno ta detajl iznakazil podobo na zapestju. Toda s predstavljeno kolekcijo Longines Spirit 37 ni več potrebe po kompromisu, poleg tega pa novinka prinaša tri barvne možnosti ter nekakšen uniseks pridih.

Z novim ohišjem premera 37 mm je razdalja med ušesoma zdaj bližja – 47 mm. S to se bo lepo prilegalo zapestju povprečne velikosti, hkrati pa daje možnost izbire tistim z manjšimi zapestji, da nosijo model Longines Spirit.  Morda najboljši del manjše različice je ta, da noben izvirni dizajn ni izgubil svojega mesta.

Ob tem je Longines predstavil še novo številčnico v barvi šampanjca, ki bo na voljo izključno za to velikost, medtem ko je ohišje mogoče opremiti v kombinaciji s srebrno jekleno zapestnico ali sivo-rjavim usnjenim paščkom. Uro poganja avtomatski mehanizem, kaliber L888.4, ki nudi do 72 ur rezerve navitja.

Za zapestno uro Longines Spirit 37 mm bo potrebno odšteti med 2.000 ter 2.250 evri, odvisno od izbrane različice. Novo kolekcijo si lahko pobližje ogledate v butiku Longines na Wolfovi ulici 4 v Ljubljani.

Rocco
foto: Longines

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button