NoviceUre

Longines Master Small Seconds 38.5mm

Kompaktnejša različica klasične elegantne ure s poželjivo barvo številčnice.

Lansko leto je Longines ob praznovanju 190. obletnice delovanja manufaktura izdal trio posebnih izdaj Master Collection 190th Anniversary. Preprostost časomerov je prepričala kupce, zato se liniji pridružuje kompaktnejša referenca z odeljenim števcem sekund.

Ohišje zapestne ure Longines Master Small Seconds ima premer 38,5 mm in je izdelano iz nerjavečega jekla, ki je v celoti polirano. Z debelino 10,2 mm je dovolj tanko, da ga lahko spravite pod rokav, 30-metrska vodotesnost ohišja pa ni ravno hvale vredna, ampak tako ali tako ura ni namenjena uporabi pod vodo. Safirna kristala najdemo na obeh straneh ohišja, medtem ko ga objema 20 mm črni pašček iz aligatorjeve kože.

Številčnica ohranja igro tekstur in reliefa, z navpično brušeno osnovo ter graviranimi številkami v Breguetovem slogu. Slednje so polnjene s črno barvo in združene z ujemajočimi se kazalci v obliki ”listov”. Novost te manjše izdaje je, da se nad 6. uro nahaja podštevilčnica s prikazom sekund, ki jo obdaja rob v stilu železniške proge. Svojevrstno zgodbo številčnice privlačna lososova barva. V kolikor vam je ta preveč trendna, pa je švicarski proizvajalec ob boku predstavil še izvedbo v antracitni izdaji z zrnato številčnico in številkami ter kazalci v zlati barvi.

Za pogon kazalcev skrbi avtomatski mehanizem, kaliber L893.5, ki temelji na mehanizmu ETA A31.501. Nudi udobnih 72 ur rezerve energije navitja, prav tako pa na regulatorju ne manjka antimagnetna silikonska vzmet.

Kaj pa cena? 2.600 evrov boste morali odšteti za Longines Master Small Seconds 38,5 mm, ki bo kmalu na voljo za ogled in nakup v butiku Longines na Wolfovi ulici v Ljubljani.

Rocco
foto: Longines

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button