NoviceUre

Longines Master Collection 190th Anniversary

190. jubilej delovanja manufakture Longines.

190 let je neverjetno dolga doba poslovanja podjetja, ki ga švicarski urar Longines obeležuje z lansiranjem tria posebnih izdaj Master Collection 190th Anniversary.

Vsaka od treh ur v Longines Master Collection 190th Anniversary ponuja nekoliko drugačno interpretacijo istega dizajna. Vse tri imajo enako izhodišče okroglega ohišja s premerom 40 mm, le da je eno narejeno iz nerjavečega jekla, drugo iz rožnatega zlata in tretje iz rumenega zlata. Obe zapestni uri iz dragih kovin sta bile izdelani v omejeni izdaji 190 kosov, in sta že tudi razprodani.

No, če se vrnemo k izgledu, so na podoben način zasnovane številčnice. Elegantna osnova z vgraviranimi arabskimi številkami za prikaz časa ima tri edinstvene zaključke. Jekleni model, z referenčno številko L2.793.4.73.2, ima peskano srebrno številčnico, ki jo spremljajo modri kovinski kazalci.

Različica z ohišjem iz rumenega zlata, referenca L2.793.6.73.2, vsebuje brušeno sivo številčnico s pozlačenimi kazalci, medtem ko se izdaja iz rožnatega zlata, z referenčno številko L2.793.8.73.2, postavlja z zrnato antracitno številčnico ter rožnatimi kazalci. Celostna estetika je zelo klasična in čeprav so predstavljene ure nedvomno elegantne, bi jih kakšen detajl naredil še veliko bolj zanimive.

V slehernem ohišju tri se nahaja kaliber L888.5, avtomatski mehanizem, ki temelji na zelo razširjenem ter vzdržljivem mehanizmu ETA A31.L11. Ima 72-urno rezervo moči in deluje s 25.500 alternancami na uro.

Razpoložljiva jeklena izdaja Longines Master Collection 190th Anniversary bo kmalu na voljo za ogled in nakup v butiku Longines na Wolfovi ulici v Ljubljani, po priporočeni prodajni ceni 2.350 evrov, medtem ko sta se razprodana modela iz žlahtnih kovin cenila na 11.700 evrov.

Rocco
foto: Longines

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button