NoviceUre

Longines Conquest Marco Odermatt

18. marca 2023 se je 25-letni švicarski smučar Marco Odermatt zapisal v zgodovino, ko je na veleslalomu za svetovni pokal v alpskem smučanju v Soldeu podrl 23 let star rekord.

Z 2042 točkami v eni sezoni je postavil nov rekord za največje število točk, ki jih je v eni sezoni dosegel moški smučar. V počastitev tega dogodka Longines predstavlja posebno izdajo ure Conquest Marco Odermatt z gravirano hrbtno stranjo z napisom “ONE OF 2042”.

Kronograf ima ohišje velikosti 42 mm x 14,30 mm iz nerjavečega jekla z izmenično poliranimi in satenastimi površinami. Vodotesnost je odmerjena na 100 metrov, medtem ko svojevrsten izgled doda luneta z modrim keramičnim vložkom s tahimetrično skalo.

Številčnico prekriva safirno steklo z večplastno antirefleksno obdelavo. Glavna zvezda je modra tekstura števičnice v stilu sončnih žarkov iz katere jasno izstopajo tri srebrne podštevilčnice – ”tekoče” sekunde ob 3. uri, 12-urni kronograf ob 6. uri in 30-minutni števec ob 9. uri. Posrebreni polirani kazalci so tako kot prekrivni urni kazalci prevlečeni s Super-LumiNova®. Za optimalno čitljivost so konica osrednje sekundne ročice kronografa ter obe ročici 12-urnega in 30-minutnega števca obarvani rdeče.

Pod apliciranimi indeksi se sklop dopolnjuje s posebnim vpadljivim zaključkom. Znak svetovnega pokala v alpskem smučanju, kristalni globus, ki ga je švicarski prvak zaporedoma osvojil v zadnjih dveh sezonah, je ponazorjen z nalepko na prozorni hrbtni strani ure.

Uro poganja avtomatski mehanizem, kaliber Longines L898.5, s silikonsko vzmetjo za ravnotežje in inovativnimi komponentami, ki prispevajo k doseganju magnetne odpornosti, katera je desetkrat večja od standarda ISO 764. Mehanizem deluje s frekvenco 4 Hz (28.800 alternanc na uro) ter nudi do 59 ur zaloge energije navitja.

Ohišje dopolnjuje tekstilni modri pašček z belimi šivi ter štirimi rdečimi šivi, ki se na zapestje pritrdi z jekleno zložljivo zaponko s sistemom mikro nastavitev. Komplet dopolnjuje dodaten trak tipa ”nato” v isti barvi.

Novi Longines Conquest Marco Odermatt, ref. L3.835.4.91.2, vas bo olajšal za dobrih 3.800 evrov. Več informacij o možnosti dobave izveste v butiku Longines v centru Ljubljane.

Rocco
foto: Longines

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button