UreZanimivosti

Lewis Hamilton opravil postanek v novem IWC butiku

Britanski motošportni prvak si je v dobri družbi ogledal nov butik prestižnih ur, zasnovan s svežimi smernicami prodaje.

Pred nedeljsko veliko nagrado Abu Dhabija je ambasador znamke IWC, Lewis Hamilton, obiskal vodilni butik švicarske blagovne znamke v nakupovalnem središču Dubai Mall.

Lewisa je kot vedno, čakal pester dan. Voznika ekipe Mercedes-AMG PETRONAS Formule One je najprej na turnejo po Dubaju odpeljala Alexandra Hirschi, bolj znana kot avtomobilska spletna vplivnica “Supercar Blondie”, medtem ko sta druženje v butiku dopolnila izvršni direktor znamke IWC Chris Grainger-Herr in nekdanji dirkač formule 1 David Coulthard.

Preden se elita formule 1 zbere na zadnji dirki sezone 2022 na dirkališču Yas Marina v Abu Dabiju, je IWC Schaffhausen povabil ambasadorja znamke Lewisa Hamiltona na vožnjo po Dubaju. Njegov voznik in turistični vodič je bila nihče drug kot Alexandra Hirschi, ki jo milijoni avtomobilskih navdušencev po vsem svetu poznajo kot “Supercar Blondie”. V Avstraliji rojena spletna vpliniva že nekaj let domuje v Dubaju, ki slovi kot ena najbolj privlačnih in vznemirljivih destinacij na svetu za turizem, trgovino in luksuz. Med vožnjo po znameniti cesti Sheikh Zayed Road in mimo številnih znamenitih znamenitosti, sta razpravljala o povezanosti Dubaja z avtomobili in kulturo, obenem pa delila vpogled v njun odnos z mestom in se spominjala svojih najbolj nepozabnih izkušenj.

Po prihodu v nakupovalno središče Dubai Mall sta Hamiltona v glavnem butiku sprejela izvršni direktor Chris Grainger-Herr in nekdanji zvezdnik formule 1 ter ambasador znamke IWC, David Coulthard. Na vhodu se je 7-kratni svetovni prvak ponovno srečal z Mercedes-AMG F1 W12 E Performance, svojim dirkalnikom iz sezone 2021. Slednji je razstavljen v butiku z namenom, da poudari močno tematsko osredotočenost na dirkanje in inženiring.

Skupina se je nato sprehodila do »strojnega zidu«, kjer je občudovala izbor ikoničnih dirkalnih ur, ki jih je IWC ustvaril v sodelovanju s svojimi dolgoletnimi partnerji v motošportu. Med njimi sta bili »Lewis Hamilton« Big Pilot’s Watch Perpetual Calendar Edition z bordo rdečo številčnico in Pilot’s Watch Chronograph 41 Edition »Mercedes-AMG PETRONAS Formula On Team«, uradna moštvena ura, ki je bila predstavljena v letošnjem letu na veliki nagradi Miamija. Po koncu ogleda so se vsi skupaj odpravili v “Big Pilot Café” na zaslužen postanek z okrepčilom.

Naslednja raven prodaje luksuznih ur

IWC-jev inovativni koncept »nove maloprodaje« briše tradicionalne meje med fizično trgovino in digitalno izkušnjo. Interaktivne funkcije in storitve omogočajo obiskovalcem, da se potopijo v vesolje znamke IWC na način brez primere, s čimer prodajo luksuznih ur dvignejo na novo raven. Prvi vodilni butik s tem konceptom je bil odprt septembra 2020 v švicarskem Zürichu, katerega osrednji del »IWC Racing Works« je IWC Racing Mercedes-Benz 300 SL »Gullwing«, uradni dirkalnik ekipe IWC Racing Team.

Švicarskemu prvencu je v marcu 2022 sledilo odprtje butika v Dubaju, ki je zasnovan v funkcionalni estetiki Big Pilot’s Watch in se osredotoča na dolgoletno povezavo IWC s svetom motošporta in dirk. Na primer, osrednji razstavni prostor raziskuje partnerstva IWC z Mercedes-AMG in ekipo Mercedes-AMG PETRONAS Formula One, medtem ko inženirski zid obiskovalcem omogoča, da se poglobijo v inženirsko dediščino znamke IWC in celovito strokovno znanje o materialih. Samo nekaj tednov nazaj je IWC odprl svoj tretji “nov maloprodajni” vodilni butik v Taikoo Hui Mall v Šanghaju na Kitajskem.

Rocco
foto: IWC

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button