NoviceUre

Kombinacija prestiža nove dobe

IWC v novi kronografski različici združuje zlato ohišje s vsakodnevnim gumijastim paščkom.

Ali se trendi ustvarjajo sami, ali le-te ustvarjajo blagovne znamke? Retorično vprašanje, na katerega ne bomo zlahka dobili pravega odgovora. Dejstvo je, da vse mlajši nosači prestižnih časomerov radi eksperimentirajo, zato nova kombinacija manufakture iz Schaffhausna deluje kot zadetek v polno.

Zagotovo se večina ne bo sprijaznila z razvrednotenjem 18k zlatega ohišja z gumijastim paščkom, pa vendar, dandanes očitno sleherno odločitev narekuje povpraševanje. In kot ste nemara že uganili, predstavljen model ohranja vse atribute pilotske linije kronografov s stilsko postavitvijo datumskega okna, zasnovo kazalcev ter grafiko urnih indeksov. Temu sledijo tehnične specifikacije ohišja s premerom 41 mm in debelino 14,6 mm. Vodotesnost ohišja je odmerjena na 100 m, ob tem pa se na hrbtni strani nahaja safirni kristal, ki omogoča pogled na vrtenje rotorja hišnega avtomatskega mehanizma.

Gre za kaliber 69385, ki vsebuje 33 draguljev, tiktaka s frekvenco 4 Hz oziroma 28.800 alternanc na uro ter ponuja do 46 ur rezerve energije navitja. Tako kot pri izvirni izdaji, je tudi ta ura opremljena z IWC-jevim sistemom EasX-Change, kar pomeni, da lahko s preprostim sistemom gumijasti pašček zamenjate z usnjenim.

Zlati IWC Pilot’s Watch Chronograph 41, z referenčno številko IW388110, je opremljen z zelenim gumijastim paščkom in je naprodaj za 24.200 evrov. Več informacij o modelu in nakupu prejmete na spletni strani proizvajalca www.iwc.com.

Rocco
foto: IWC

Povezani članki

3 komentarjev

  1. Pri iwc so pričeli delati kul ure, ampak kaj, ko so zblazneli s cenami. Za ta denar dobiš skoraj 2 daytoni!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button