NoviceUre

Kolekcija Portofino širi nabor komplikacij

Popolni koledar in kazalni datum sta nova zapleta brezčasne linije zapestnih ur.

IWC vztrajno dopolnjuje kolekcijo Portofino z interesantnimi komplikacijami. Premierno se tako predstavlja zaplet popolnega koledarja, ki je prvenec v zbirki predstavljeni leta 1984 in obenem nov mehanizem za blagovno znamko iz Schaffhausna.

Portofino Complete Calendar je zapakiran v ohišje premera 41 mm, ki je lahko izdelano iz nerjavečega jekla ali 18-karatnega rožnatega zlata. Vodotesnost je odmerjena na 50 m, safirni kristal pa prekriva tako številčnico, kot hrbtno stran ohišja, skozi katero je viden nov hišni avtomatski mehanizem, kaliber 32150, ki nudi do 72 ur rezerve energije navitja.

Na srebrni številčnici z elegantnimi indikatorji ur ter dvema podštevilčnicama, mehanizem poleg ur, minut in sekund, pomaga prikazovati datum, dan, mesec ter lunine mene. Razlika med popolnim koledarjem in večnim koledarjem je v preprostejši zasnovi, gledano z vidika urarskega mojstra, medtem ko bo lastnik moral po nastavljanju poseči vsak krajši mesec od 31 dni. Posledično je naprav večnemu koledarju nižja tudi cena popolnega koledarja, ki je za izvedbo iz nerjavečega jekla nastavljena na 10.500 evrov, medtem ko vas po rožnato zlato po žepu udarilo za 20.500 evrov.

Druga noviteta IWC-ja je kazalni datum (ang. pointer date), kar kot ime narekuje, je prikazu datuma s kazalcem. Številni proizvajalci okoli številčnice nanizajo števila od 1 do 31, na katere kaže kazalec iz središča ure. IWC je stvar naredil malce bolj diskretno, saj je datumsko okence ob 3. uri nadomestila podštevilčnica ob 6 uri. Le-to obdajajo neparni dnevi meseca vse do rdeče obarvane številke 31.

Zaplet kazalnega datuma je zapakiran v kovinsko ohišje premera 39 mm in debeline 10,8 mm. Tako kot pri prejšnji različici je vodotesnost odmerjena na 50 m, medtem ko je hrbtna stran prekrita s kovinskim pokrovom. Pod njim se nahaja avtomatski mehanizem, kaliber 35160, ki temelji na velikoserijskemu mehanizmu Sellita SW300 base in nudi do 50 ur rezerve energije navitja.

IWC Portofino Automatic Pointer Date je na voljo v kombinaciji z rjavim usnjenim paščkom z integriranim sistemom hitre menjave paščkov EasX-Change. Prodajna cena elegantnega časomera znaša 5.400 evrov.

Rocco
foto: IWC

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button