NoviceUre

Kolekcija Doxa SUB 300 Carbon COSC

Barvita, lahka in samosvoja kolekcija potapljaških zapestnih ur.

Potapljaški zasanjanki ste za znamko Doxa najverjetneje že slišali, a mnogi urarski navdušenci jo uvrščajo med nišne znamke. Doxa je kulten sloves v potapljaštvu dosegla v 60. letih prejšnjega stoletja, ki se je drži še danes.

Za razliko od Rolexa in Blancpaina so se pri Doxi odločili potapljačem ponuditi dostopno robustno uro, ki bo točna in zanimiva. Namesto dolgočasne črno bele kombinacije, so pri Doxi ponudili barve. Niso pa bile zgolj barve tiste, ki so ustvarile uri kultni status. SUB 300 se pohvali še z dvojno luneto in krepko številčnico, ki je bila izdana že v različnih izvedbah. Aktualna se predstavlja v mamljivem karbonskem ohišju.

Karbonska vlakna so ”ulita” v prepoznaven model ohišja v obliki blazine, ki meri 42,50 mm (širina) x 45 mm (višina) x 13,40 mm (debelina). Nad ohišje se dviguje nazobčana luneta z dvema merilnima skalama, zunanja za globino ter notranja za minute. Vodotesnost je odmerjena na 300 metrov, zahvaljujoč privijačeni hrbtni stranici ure, privijačeni kroni in kontejnerju iz titana, ki varuje mehanizem.

Slednji je avtomatski kaliber ETA 2824 s certifikatom COSC, ki potrjuje njegovo kronometrično natančnost. Deluje pri 28.800 arternancah na uro in se ponaša z 38-urno zalogo moči, ko je popolnoma navit. Prikazuje ure, minute, sekunde in datum.

Doxa SUB 300 Carbon COSC je dobavljiva v kombinaciji barvitih gumijastih paščkov, ki so lepo integrirani v ohišje. Izbirate lahko med oranžno, sivo, črno, modro, rumeno in turkizno barvo številčnice oziroma paščka. Ure lahko uskladite barvno ali pa izberete črni pas, skupno je tako 10 različic. Na pasu je zložljiva zaponka izdelana iz jekla prevlečenega s PVD, in je opremljena z logotipom Doxa ter gravuro ribe.

Vse ure iz kolekcije Doxa SUB 300 Carbon COSC so del stalne ponudbe po ceni 3.790 evrov za primerek in so že na voljo na spletni strani znamke.

Rocco
foto: Doxa

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button