NoviceUre

Keramični Tudor s številnimi certifikati ”maha” konkurenci

Tudorjeva potapljaška ura s certifikacijo METAS po stopinjah Omege.

Pred mesecem dni je Tudor na dogodku Watches and Wonders predstavil številne novosti za letošnje leto. Vendar švicarski proizvajalec je iz rokava potegnil še potapljaškega asa Black Bay Ceramic.

Keramika je kot material zadnja leta precej priljubljena v urarski sferi, saj ima kar nekaj prednosti, poleg tiste, da se z njim lahko pohvalite med ljubitelji časomerov. Kalup ostaja enak, kar pomeni, da ohišje ohranja premer 41 milimetrov, na desni strani katerega se nahaja velika nezaščitena krona.

Novost izdaje je v obe smeri rotirajoča se luneta, narejena iz kovine s keramično sredico. Na številčnici boste zaman iskali datum, oznake ur ter kazalci so odeti v mat sivo barvo in napolnjeni s švicarsko Super LumiNova razreda A. Skozi debelo safirno steklo na hrbtni strani je mogoče ozreti mehanizem, posledično pa ni ogrožena vodotesnost, saj znaša 200 metrov.

Ampak kot že omenjeno, se bistvo skriva v ohišju. Tam se nahaja osveženi hišni avtomatski mehanizem kalibra MT5602-1U, ki je prestal zahtevno certifikacijo METAS Master Chronometer. S slednji nazivom se je do zdaj lahko pohvalila zgolj Omega, ki je skupaj s švicarsko inštitucijo razvila metodologijo. Postopek certifikacije ni (bil) ekskluziven za ure znamke Omega, ampak se je razvijal kot zahtevnejši standard za preizkus časomerov.

METAS certifikacija obsega 8 stopenj – te se dotaknejo natančnosti mehanizma (odstopanje časa), preverjanje deklarirane rezerve navitja, testiranje izpostavljenosti elektromagnetnemu polju moči 15,000 gaussov, preverjanje vodotesnosti po standardu ISO 22810:2010. Vse to je Tudor Black Bay Ceramic prestal in si prisvojil ta zavidljiv certifikat.

Potapljaška ura je na voljo s hibridnemu pasu iz usnja in gume, ki ga zapira črna PVD prevlečeno zložljiva zaponka. H kompletu je dodan tekstilni trak z bež sredinsko črto in PVD zaponko. Cena keramičnega Black Baya je 4.400 evrov.

Rocco
foto: Tudor

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button