NoviceUre

Tudorjeve novosti za leto 2021

Dogodek Watches and Wonders je Tudor izkoristil za predstavitev petih novih ročnih ur.

Švicarska znamka, ki jo je leta 1926 ustanovil oče Rolexa (Hans Wilsdorf), se je pri snovanju svežih zapestnih ur v veliki meri posvetila izboljšavam modelov linije Black Bay. Včasih imajo lahko majhne postopne spremembe velik vpliv.

Tako boste zdaj v Tudorjevi kolekciji našli osveženi Black Bay kronograf, ki s ”panda” številčnico spominja na urarsko klasiko (ja, prav ste uganili, Rolex Daytona). Korak v zbirateljsko smer sta naredila potapljaška modela Fifty Eight iz brona ter srebra, katera se ponašata s prikazom mehanizma na zadnji strani. Linija Black Bay je prejela še zanimive srebrne številčnice, medtem ko model Tudor 1926 obuja spomine na začetke znamke.

Tukaj je modelni pregled Tudorjeve palete za leto 2021:

  • Black Bay Chronograph

Ura premierno združuje dva svetova – avtomobilističnega in potapljaškega. Športni kronograf je potisnjen v potapljaško Black Bay linijo, a vseeno ohranja prvinske lastnosti. Številčnica je na voljo v dveh variacijah.

Panda ali ”obratna” Panda – tako se v urarskem žargonu poimenuje številčnica s kombinacijo črno-bele barve. Dodelano ohišje v premer meri 41-milimetrov, narejeno je iz poliranega jekla, ima fiksno črno luneto s tahimetrično skalo, ne manjkajo pa znameniti Tudorjevi kazalci poimenovani ”Snowflake”.

Black Bay Chronograh je na voljo s tremi tipi pasov in sicer v črni tkanini, s črnim staranim usnjem ter jekleno zapestnico. V notranjosti se nahaja dodelan Breitlingov 01 mehanizem, kaliber MT5813, ki zagotavlja 70-ur zaloge energije. Hkrati je mehanizem prestal COSC certifikacijo, kar pomeni da je tudi natančen. Za povrh pa časomer ponuja še 200 metrov globinske vodotesnosti.

Tudor Black Bay Chronograph ohranja tradicijo znamke, in sicer, da ponuja sofisticirano ročno uro za soliden denar. Cena različice na tekstilnem paščku bo 4.100 evrov, medtem ko bo za jekleno zapestnico potrebno doplačati dobrih 300 evrov.

  • Black Bay Fifty-Eight 925

Še en model, ki v svojo sfero uvaja noviteto. Fifty-Eight 925 pravzaprav kar dve. Gre za Tudorjev potapljaški časomer s premierno zasnovo ohišja iz srebra. Kot material, srebro ni ravno neodporno na praske in umazanijo. Pri Black Bay Fifty-Eight 925 pa je Tudor razvil strogo tajno, a stabilno zlitino srebra 925, namenjeno zaščiti videza ohišja.

Lahko bi rekli, da je pripomoček potapljačev za merjenje časa dobil še drugo funkcijo, ki jo še bolj poudarja safirno steklo na zadnji strani, skozi katero je viden čudoviti hišni mehanizem. Ta je Chronometrično preverjen in ima 70-urno rezervo moči. Vodotesnost je odmerjena na 200 m.

Black Bay Fifty-Eight 925 ima premer številčnice 39-milimetrov ter aluminijasto luneto. Številčnico dopolnjujejo Snowfalke kazalci, ura pa je dobavljiva na dveh paščkih – usnjen in tekstilen ”nato”. Potapljač iz srebra bo vašo denarnico olajšal za 4.110 evrov.

  • Black Bay Fifty-Eight 18K

Če ostanemo na temi plemenitih kovin, Tudor predstavlja tudi Black Bay Fifty-Eight iz 18K rumenega zlata z odprtim ohišjem. Časomer ohranja slog izvirnika z 39-milimetrskim in satenastim ohišjem. Toda splošni učinek ni preveč starinski – starodavne ure iz rumenega zlata so bile na splošno zelo polirane, vendar je ta modernejšega mat videza, kovina pa ima topel, zelenkast odtenek.

Priložena sta dva paščka v zeleni žakard tkanini z zlatim trakom ali temno rjav iz aligatorjeve kože. Poganja ga kaliber MT5400. Ohišje je bilo preoblikovano tako, da je omogoča vodotesno vitrino na zadnji strani za ogled ohišja. Zlati Tudor vas bo stal 16 evrskih tisočakov.

  • Black Bay 41/36/32 – nove srebrne številčnice

Tudorjev odgovor na želje kupcev je razširjena paleta Black Bay z dimenzijami 41-, 36- in 32- milimetrov. Modeli so nevtralni glede na spol, imajo vse značilnosti družine Black Bay, vključno s tistimi ljubkimi kotnimi kazalci “snežinke” in Tudorjevo linijo potapljaških ur.

Razumevanje estetike se je razvilo in nošenje športne jeklene ure je povsem sprejemljivo v skoraj vseh situacijah. Izbira velikosti od 32 do 41 mm pomeni, da obstaja klasičen Black Bay, ki ustreza razmerjem katere koli velikosti zapestja. Na voljo so tudi z možnostmi paščkov: tkanina Jacquard, usnjen pašček ali jeklena zapestnica.

Za pogon bo skrbel avtomatski mehanizem Calibre T600, cene zapestnih ur pa se gibljejo med 2.100 in 2.550 evri.

  • Tudor 1926

Kot samo ime modela pove, se ta navezuje na leto začetka delovanja znamke Tudor. Obenem se nanaša na filozofijo znamke, ki stavi na izdelavo visoko kakovostnih ur v tehničnem in estetskem smislu.

V Tudorjevo družino tako prihajajo različice velikosti 28, 36, 39 in 41 milimetrov. Ohišja bodo jeklena v srebrni ali rožnati barvi. Vsi modeli se ponašajo z detajlom kupolaste številčnice z reliefnim središčem. Obstaja celo različica z diamanti. Na voljo so številčnice v srebrni, opalinski, beli ali črni barvi, z arabskimi številkami. Obstajajo tudi različice, pri katerih so neparne oznake ur nadomeščene z diamanti.

V modeli 28 mm bo za pogon skrbel Calibre T201, medtem ko bo ostale različice poganjal Calibre T601. Cene modelov Tudor 1926 se gibljejo od 1.400 do 2.000 evrov.

Rocco
foto: watchesandwonders.com, Tudor

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button