UreZanimivosti

Jaeger-LeCoultre s kampanjo najavlja novi manifest

Lenny Kravitz in Anya Taylor-Joy osrednji zvezdi filma o ''urarju vseh urarjev''.

Že skoraj dve stoletji manufaktura Jaeger-LeCoultre skrbi za zasnovo in izdelavo kalibrov številnih ikoničnih svetovno znanih časomerov. Znotraj zidov švicarske manufakture La Grande Maison, proizvajalec ustvarja mehanizme, ne le za svoje ure, temveč tudi za številne druge prestižne urarne, zaradi česar je Jaeger-LeCoultre postal znan kot urar med urarji (ang. Watchmaker of Watchmakers).

Generacije inženirjev, urarjev in obrtnikov, ki jih vodijo načela potrpežljivosti, ponižnosti, trdega dela in predanosti odličnosti, so zgradile izjemno zapuščino znanja ter izkušenj. Z udejanjanjem naštetega je Jaeger-LeCoultre v svoji 190-letni zgodovini vzpostavil status ”urarja med urarji”. Manufaktura je od leta 1833 ustvarila več kot 1.300 različnih kalibrov, kar je izjemen dosežek v svetu urarstva. Nič manj izjemna ni podelitev več kot 400 patentov, vključno s številnimi, ki so pustili pečat v zgodovini urarstva.

Ta neprimerljiva ustvarjalnost se skrbno neguje in prenaša iz roda v rod. Jaeger-LeCoultrejeva izjemna paleta savoir-faire, ki vsebuje 180 veščin znotraj zidov manufakture – zajema oblikovanje, proizvodnjo, montažo, dodelavo in okraske – odpira skoraj neomejena polja možnosti. Še en dokaz, da je naziv Watchmaker of Watchmakers več kot na mestu.

Oda odličnosti

Jaeger-LeCoultre s pomladjo 2023 združuje talente globalnih ambasadorjev, Lennyja Kravitza in Anye Taylor-Joy, v novi kampanji ‘The Watchmaker of Watchmesers’, ki razmišlja o pravem izvoru uspeha blagovne znamke – poklon delu, ki je opravljeno, ko nihče gleda; leta vaje, ki so potrebna za izpopolnitev geste, giba …

V kratkem filmu Anya in Lenny nastopata v minimalističnem ozadju, s čemer se osredotoči pozornost na oba umetnika. Dinamično prepletanje njunih zgodb se gradi v močnem sporočilu o nevidnem delu, zaradi katerega je njihova ustvarjalnost videti tako lahkotna – naravna analogija z umetnostjo in obrtjo urarstva. Za to novo kampanjo Lenny nosi eleganten in tehnično dovršen Reverso Tribute Duoface Tourbillon iz rožnatega zlata, medtem ko Anya nosi prefinjen in ženstven Reverso Duetto Small, prav tako narejen iz rožnatega zlata.

Film je režiral francoski vizualni umetnik in kreativni direktor Quentin Deronzier. Zvočno podlago z naslovom ‘Mount’ je produciral francoski glasbeni duo The Blaze.

Rocco
foto: Jaeger-LeCoultre

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button