NoviceUre

Jaeger-LeCoultre Reverso Tribute Small Seconds

Minimalne spremembe za boljšo nosljivost in elegantno prezenco.

Lansko leto je manufaktura Jaeger-LeCoultre na salonu Watches and Wonders predstavila linijo Reverso Tribute Small Seconds s kombinacijo kovinskega ohišja ter številčnic v bogatih barvnih odtenkih. Letos se linija širi v žlahtne smeri, medtem ko so osnovni proporci ohišja popolnoma spremenjeni.

No, ne čisto popolnoma. Spremenjena je višina, ali bolje rečeno debelina časomera, medtem ko širina s 27,4 mm in dolžina s 45,6 mm (lug to lug) ostajata nespremenjeni. Ohišje se je z 8,5 mm zmanjšalo na 7.56 mm debeline, s čemer še enostavneje zdrsne pod rokav. Kar impresionira je vložen trud urarskih mojstrov, ki jim je uspelo enega kompleksnejših mehanizmov s 108 komponentami ročno sestaviti in pognati, kljub manjkajočemu milimetru debeline. Gre pa za hišni, ročno navijalni mehanizem, kaliber 822, ki nudi rezervo moči do 42 ur.

Kupci boste lahko izbirali med črno številčnico s teksturo sončnih žarkov, prelivajočo se bordo lakirano različico in elegantno srebrno številčnico brušeno v stilu sončnih žarkov. Vsakemu kompletu Reverso Tribute Small Seconds iz rožnatega zlata pripadata dva paščka iz obrti Casa Fagliano, in sicer je eden izdelan iz telečjega usnja, drugi pa je kombinacija tekstila ter usnja. Posebej zanimivi so tekstilni paščki, saj prepričljivo dokazujejo, da se Reverso odlično poda tudi k vsakodnevnem zunanjem izgledu.

Kolekcija Jaeger-LeCoultre Reverso Tribute Small Seconds iz rožnatega zlata bo kmalu na voljo za ogled in nakup v butiku Slowatch 1991 na Čopovi ulici v Ljubljani, medtem ko bo za posamezno različico potrebno odšteti vsaj 22 evropskih tisočakov.

Rocco
foto: JLC

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button