NoviceUre

Jaeger-LeCoultre Reverso Tribute Duoface Calendar

Estetska in mehanska ekselenca.

Jaeger-LeCoultre je osvežil model Reverso Tribute Duoface Calendar, v sklopu katerega je predstavil prenovljeno zasnovo številčnice skupaj z novimi zaključki in pasovi, ki jih je oblikovala Casa Fagliano, slavna argentinska ”delavnica” čevljev.

Novi Reverso Tribute Duoface Calendar združuje dva tipična zapleta Jaeger-LeCoultre, trojni koledar in Duoface, pri čemer slednji sestoji iz prikaza dveh časovnih pasov na različnih straneh Reversa, ki ga poganja en mehanizem.

Švicarska manufaktura predstavlja dve referenci. Prvi model je iz nerjavečega jekla in drugi z ohišjem iz toplega rožnatega zlata. Funkcija trojnega koledarja, ki ga sestavljajo navedbe dneva, datuma in meseca, je na prvi strani pravokotne številčnice ure. Le-to pa dopolnjuje uravnotežen prikaz luninih men ob 6. uri. Polirani kazalci izstopajo pred zrnato številčnico in zagotavljajo odlično berljivost. Sijočo toplino rožnato-zlatega modela še poveča zaključek številčnice ”v soju” sončnih žarkov.

Skrita ali druga številčnica ima popolnoma osvežen videz v obeh izvedbah Reversa Tribute Duoface Calendar. Tradicionalna giljoša Clous de Paris, je tokrat dala mesto teksturi v stilu sončnih žarkov, ki izvirajo iz centralne točke, kot urni in minutni kazalec. Ta radialni učinek je okrepljen z novimi urnimi oznakami, ki so zdaj postavljene vzdolž zunanjega roba chemin-de-fer minuterie. Na položaju 6. ure je pod številčnico časa postavljen prikaz dneva in noči, ki razkriva bistvene informacije o drugem časovnem pasu.

Pravokotna ohišja dimenzije 49,4 mm x 29,9 mm so vpeta na paščke iz telečjega usnja v značilnem slogu Casa Fagliano. Temno moder pašček pretiče jeklenemu modelu z ujemajočo varnostno zaponko, medtem ko rjavi pašček s klasično zaponko zaključuje podobo rožnatega Reversa. Zahvaljujoč sistemu za hitro menjavo paščkov in zaponk je preklapljanje med možnostmi paščkov sila enostavno.

Za pogon komplikacij skrbi ročno navijalni mehanizem, kaliber 853, ki je v celoti proizveden in sestavljen znotraj podjetja, in je hkrati izrecno zasnovan za obrise pravokotnega ohišja Reversa. ”Tiktaka” s frekvenco 3 Hz (21.600 alternanc na uro) in ponuja do 42 ur rezerve energije navitja. Čeprav mehanizem ni viden, ohranja vse podrobnosti in prefinjenost, ki je značilna za tradicionalno Haute Horlogerie – prikaz na zgornji fotografiji.

Novi Jaeger-LeCoultre Reverso Tribute Duoface Calendar z ohišjem iz nerjavečega jekla (ref. št. Q3918420) vas bo stal 16.500, nekoliko globlje pa bo potrebno seči v denarnico v primeru izdaje iz rožnatega zlata (ref. št. Q3912530), in sicer po 30.500 evrov. Več informacij o predstavljenem modelu oziroma drugih urah portfelja Jaeger-LeCoultre, boste prejeli ob obisku butika Slowatch 1991 na Čopovi ulici v Ljubljani.

Rocco
foto: JLC

 

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button