NoviceUre

Jaeger-LeCoultre Reverso Tribute Chronograph

Vsaka številčnica s svojevrstno osebnostjo.

Danes je ob ženevskem jezeru svoja vrata odprl urarski dogodek Watches and Wonders 2023. In ker je nekje treba začeti, si najprej poglejmo manufakturo Jaeger-LeCoultre, ki med peščico novih izdaj zapestnih kreacij, predstavlja tudi kronografsko različico Reversa.

Ikono iz 30. let prejšnjega stoletja je težko spregledati, vendar nekako se kronografske izpeljanke niso prijele, zato lahko njihovo številčnost preštejemo ne malo da z uporabo prstov. Kakorkoli, kronografski Reverso se v sklopu linije Tribute prestavlja v izdaji iz nerjavečega jekla, medtem ko je druga možnost  izbire rožnato zlato. Obe različici v dolžino merita 49,4 mm (od ušesa do ušesa), sta široki 29,9 mm in debeli 11,14 mm.

Kot že samo ime Duoface pove, se model ponaša z dvema številčnicama, ki pa sta vse prej kot običajni. Prva številčnica je klasično zasnovana in prikazuje samo čas z urnim ter minutnim kazalcem. Popoln preobrat se razkrije z obratom, ko Reverso pokaže svoje skeletno številčnico z velikim kronografskim merilnikom sekund in 30-minutnim retrogradnim števcem minut.

To funkcionalnost ponuja popolnoma novi ročno navijalni mehanizem, kaliber JLC 860, ki ponuja do 52 ur rezerve energije navitja. In čeprav prvi kronografski Reverso izvira iz leta 1996, se ta novi mehanizem naslanja modele Tribute, saj omogoča sinhroniziran prikaz časa (ure in minute) za obe številčnici. To pomeni, da ena od številčnic v bistvu teče nazaj (vsaj kar zadeva mehanizem). In še cene za predstavljeni kreaciji?

Jekleni Reverso Tribute Chronograph se ceni na dobrih 20.000 evrov, izdaja iz rožnatega zlata pa na malo manj kot 35.000 evrov. Več informacij o nakupu in dobavi časomera lahko dobite v butiku Slowatch 1991 na Čopovi ulici v Ljubljani.

Rocco
foto: JLC

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button