NoviceUre

Jaeger-LeCoultre Polaris Date Green

Potapljaška legenda s trendnim odtenkom številčnice.

Bližajoče se poletje je kot nalašč za premiero potapljaških časomerov, s katerimi se lahko ljubitelji zapestne bižuterije postavljajo tako na plaži kot v vodi. Čeprav ure znamke Jaeger-LeCoultre načeloma ne sovpadajo s takšnim profilom oseb, je Polaris Date Green zelo prepričljiva napoved letošnjega poletja.

Švicarska znamka se je na potapljaškem radarju pojavila leta 1968 z modelom Memovox Polaris. Markantna, čitljiva predvsem pa vzdržljiva ura je skozi leta širila nabor različne konfiguracij zapletov, od kronografa do alarma, a najbolj opazen element je zagotovo v številčnico integrirana luneta, katero se opravlja s pomočjo dodatne krone na desni strani ohišja. Ta značilnost se je ohranila skozi generacije.

V letu 2018 je kolekcija Polaris doživela popolno prenovo, na kateri temelji predstavljeni Polaris Date Green. Ročno brušeno kovinsko ohišje s poliranimi detajli v premer meri 42 mm, debelina pa znaša 13,92 mm. Nad številčnico se razteza safirni kristal ”škatlaste” oblike, ki poudari zeleno lakirano številčnico z učinkom dvojnega gradienta, medtem ko je tekstura zrnata ter ustvari učinek sončnih žarkov.

Postavitev številčnice izvira iz originala. Kombinacija arabskih številk in indikatorjev, ki vključno s kazalci ob slabših svetlobnih pogojih svetijo v starinsko kremastem odtenku. Na mestu 3. ure se nahaja datumsko okno, in kot že omenjeno, se na desni strani ohišja nahajata dve kroni – ena za navijanje ter nastavljanje ure, in druga za upravljanje lunete.

Kljub transparentni hrbtni strani ohišja, se Polaris Date Green ponaša z 200 m vodotestnosti. Skozi safirni kristal je mogoče ozreti posodobljeni hišni avtomatski mehanizem, kaliber 899AB, ki se ponaša s 70-urno zalogo zalogo energije navitja in postreže z videzom elegantnih ”ženevskih črt” ter skeletnim rotorjem v temni barvi rodija.

Predstavljena potapljaška ura je na voljo na barvno ujemajočem teksturiranem gumijastem paščku, katerega je mogoče s pomočjo sistema za hitro menjavo paščkov, zamenjati z drugo barvno različico ali kovinsko zapestnico z modela Mariner.

In še cena? Jaeger-LeCoultre Polaris Date Green je posebna neoštevilčena izdaja, ki bo na voljo izključno v butikih blagovne znamke Jaeger-LeCoultre po ceni 8.700 evrov.

Rocco
foto: Jaeger-LeCoultre

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button