NoviceUre

Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Moon

Za glamurozne večere, prepojene s šampanjcem.

Novi Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Moon predstavlja urarstvo v najbolj tradicionalnem pomenu. Ohišje ure iz rožnatega zlata se popolnoma ujema z gradientno modro številčnico. Kontrastno se na številčnici postavljajo vitki, ostri in elegantni indeksi ter kazalci, prav tako izdelani iz rožnatega zlata.

Toda osrednja točka prispevka je prikaz luninih men ob 6. uri, zrcalno-poliran disk z zlato luno in zvezdami. Čeprav je na trgu na voljo kar nekaj ur s prikazom luninih men, je ta eden najlepših. Faza lune prav tako služi kot periferni prikaz datuma s pomočjo sredinskega kazalca, kar ustvari reliefno podštevilčnico za datum.

Z 39 mm je ohišje iz rožnatega zlata nekoliko večje, kot bi morda pričakovali za elegantno uro, ki se običajno nosi v dimenzijah 36-38 mm. Seveda, govorim za tradicionalne moške ure. Toda v tem primeru obstaja razlog za prostornejšo številčnico, saj dober del nje zaseda istoimenski prikaz luninih men ob 6. uri. Ob večjem premeru pa ohišje ostaja izjemno tanko, le 9,3 mm meri v debelino, kar ga naredi popolnega za nošjno pod rokavom srajce.

V notranjosti ohišja se nahaja kaliber 925, najnovejši avtomatski mehanizem manufakture Jaeger-LeCoultre. Premore do 70 ur rezerve energije navitja in vrsto mojstrskih zaključkov, ki se jih pričakujete od ”urarja vseh urarjev”. O mogočnosti priča cena ure Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Moon, ki znaša 24.900 evrov. Več informacij o modelu ter nakupu zapestne ure prejmete v butiku Slowatch 1991 na Čopovi ulici v Ljubljani, kjer si lahko ogledate še druge kreacije manufakture Jaeger-LeCoultre.

Rocco
foto: JLC

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button