UreZanimivosti

Jaeger-LeCoultre – Homo Faber

Dogodek v čast veščinam in rokodelskim spretnostim.

Jaeger-LeCoultre z veseljem napoveduje svojo udeležbo na dogodku Homo Faber v Benetkah, ki se bo odvijal na otoku S.Giorgio Maggiore od 10. aprila do 1. maja.

Homo Faber slavi užitek in edinstvene zgodbe nadarjenih rokodelcev z vsega sveta ter časti neprecenljivo človeško spretnost za ustvarjanje izvrstnih predmetov.

Dogodek Homo Faber bo v svoji drugi ponovitvi združil 15 razstav v čudovitem okolju Fondazione Giorgio Cini, kjer bo svoje delo prikazalo več kot 350 oblikovalcev in rokodelcev iz več kot 30 držav. Z vsako razstavo, posvečeno drugačnemu vidiku obrtništva, se bodo na dogodku predstavili izjemni mojstri iz Evrope, poleg 12 živih japonskih nacionalnih zakladov – imetnikov najvišjega priznanja v japonski umetnosti.

Leta 2022 Homo Faber poudarja pomen varovanja obrti, tako da te časovno preverjene veščine naredi ekonomsko rentabilne in zagotovi njihovo prenašanje na nove generacije – s čimer spodbuja bolj človeško, vključujočo in trajnostno prihodnost.

Jaeger-LeCoultre, ki je bil izbran zaradi svoje izjemne umetniške obrti v urarstvu in je eden izmed 14 luksuznih hišnih podjetij, bo na rastavi Genealogies of Ornament predstavljal poklon zapletenim obrtnim veščinam, katere se skrivajo za ustvarjanjem luksuznih časomerov. Razstava, ki jo bo vodila Judith Clark, priznana ustvarjalka razstav in modna kustosinja, poudarja povezave med obrtjo, širšo umetnostjo in svetom oblikovanja, dokazuje transformativno moč obrti ter razkriva rodovnik vsake obrti – posebne tradicije, ki se prenašajo iz roda v rod.

Kot sredstvo za proslavljanje talenta in zbranega strokovnega znanja svojih rokodelcev tako v urarstvu kot v dekorativni umetnosti, Jaeger-LeCoultre izkazuje poklon z uro Atmos. Ob razstavi veličastnih del dediščine in najnovejših sodobnih primerkov lahko obiskovalci opazujejo mojstra iz švicarske manufakture pri delu na različnih elementih ure Atmos.

Atmos, izumljen leta 1928, je v enaki meri ura kot tudi predmet d’art (umetnosti), ki so ga vodilni oblikovalci in rokodelci nenehno na novo interpretirali v devetih desetletjih njegovega življenja. Atmos je ikona v pravem pomenu besede po vsem svetu priznan kot simbol švicarske obrti in iznajdljivosti.

Rocco
foto: JLC

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button