NoviceUre

IWC širi paleto Top Gun

Hišni Ceratanium odslej na voljo v štirih barvnih odtenkih.

Pilotske ure so (z leti postale) zaščitni znak manufakture IWC. Temelje sta začrtala zloglasni Big Pilot ter ”trikazalnik” Mark XVII, kasneje pa so se jima pridružile še druge funkcijske izpeljanke.

Proizvajalec iz Schaffhausna se je na predstavitev novitet, v sklopu urarskega sejma Watches & Wonders, dodobra pripravil s spremenjenim poimenovanjem portfelja pilotskih časomerov. Slednji je zdaj zreduciran na omenjene tri kategorije – Classic, Performace materials in Antoine de Saint-Exupéry.

In zakaj pripravil? Na dogodku so premierno predstavili variacije hišnega materiala Ceratanium, ki je odslej na voljo tudi v beli ter zeleni barvi. Do zdaj sta bile na voljo zgolj bež (Mojave Desert) in črna barva. Seveda ni šlo brez prvih primerkov. Predstavile sta se kronografski izpeljanki zgodbe Top Gun, Lake Tahoe v beli in Woodland v temno zeleni barvi. Ohišja obeh zapestnih ur merita v premer 44,5 mm, vsebujeta kronografski mehanizem s 46-urno zalogo energije in barvno sovpadajoči pašček. Letna proizvodnja je omejena na 1.000 kosov.

V tematiko časomerov Top Gun je vstopil še kronograf premera 41 mm s črnim mat ohišjem iz Cerataniuma. Posebnost tega modela je potemnjen safirni kristal na hrbtni strani ohišja, ki omogoča vpogled na mehanizem (večina ohišij linije Top Gun je zapečatenih). Kot češnjo na torti, so pri IWC-ju v tematiko Top Gun preoblekli še malega ”velikega” pilota.

Vsi predstavljeni pilotski časomeri bodo na voljo v naslednjih tednih, njihove cene pa se začnejo s petmestno številko. Več informacij o posameznem artiklu lahko dobite na spletni strani proizvajalca IWC.

Rocco
foto: IWC

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button