NoviceUre

IWC predstavlja uradni časomer ekipe Mercedes-AMG Petronas

Piloti odslej tudi za volanom.

Skrajni čas je že bil za naslednji korak v dolgoletnem partnerstvu med urarjem IWC ter ekipo formule Mercedes-AMG Petronas. Težko pričakovani uradni časomer se je namigoval vse od leta 2013.

Pred premierno izvedbo mestne dirke formule 1 v Miamiju, je manufaktura iz Schaffhausna socialne kanale preplavila s posebno izdajo zapestne ure z nazivom IWC Pilot’s Watch Chronograph 41 Edition “Mercedes-AMG Petronas Formula One Team”. Kljub zapletenemu imenu, ne gre za omejeno izdajo, prav tako pa tudi temeljni model ni novost v liniji pilotskih ur, a ima nekaj posebnosti.

Te se nanašajo na barvno tematiko moštva Mercedes-AMG Petronas , katere sledi gre opaziti na številčnici ter gumiranem paščku v nekakšnem turkiznem odtenku. Slednjega je mogoče s pomočjo sistema EasX-Change preprosto zamenjati s črnim tkaninastim paščkom z barvnimi šivi moštva. Kot pika na tematski i, se na safirni hrbtni strani ohišja nahaja še napis moštva v enakem odtenku.

V grobem so to vse spremembe, ki se nanašajo na pilotski kronograf s premerom ohišja 41 mm. Tehnične specifikacije ostajajo enake, kar pomeni do 100 m vodotesnosti ter vstavljen hišni avtomatski mehanizem kalibra 69385, ki nudi do 46 ur rezerve energije. No, še ta zanimivost. Namesto modne keramike ali klasičnega nerjavečega jekla, je tokrat za material ohišja bil izbran titan, kar se malenkost bolj navezuje na motošport, kot sama pilotska zasnove zapestne ure?

Kakorkoli, ne gre se slepiti, da IWC z lansiranjem dotičnega modela ni zadel v polno. Konec koncev so pristaši moštva Mercedes-AMG Petronas kar lep čas čakali, da bi svojo pripadnost lahko potrdili še z nakupom časomera. Zanj bo potrebno odšteti 8.450 evrov.

Rocco
foto: IWC

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button