NoviceUre

IWC Pilot’s Watch Timezoner Top Gun Woodland

Timezoner premierno v keramiki.

V lanskem letu predstavljeni ”hišni” temno zeleni odtenek posebnega pantona Woodland (PQ-5605C) se zgleduje po letalskih oblekah vojaških pilotov. Najprej se je predstavil ohišje iz temno zelene keramike predstavilo na kronografij, zdaj pa je premiero doživelu tudi na modelu Timezoner.

Tehnične specifikacije v grobem ostajajo enake, kar pomeni premer ohišja 46 milimetrov. Na keramični luneti so označena mesta v graduiranih časovnih pasovih po vsem svetu, dočim komplikacijo žene hišno zasnovani mehanizem kaliber IWC 82760, ki je povezan z luneto.

Slednje omogoča, da se lahko sprehodite čez časovne pasove tako, da pritisnete luneto in jo obrnete v želeno mesto. S premikom napreduje tudi urni kazalec, ko pa prečkate datumsko črto, se spremeni tudi datum. Ta funkcionalnost je omogočena brez da bi se mehanizem ustavil. Kaliber ima tudi 60-urno rezervo moči in trik, ki ga IWC imenuje “sistem navijanja Pellaton”, saj je zasnovan za zmanjšanje trenja in obrabe z uporabo keramičnih komponent iz cirkonijevega oksida.

Ne manjka posebnost v stilu velike krone pilotskih ur, kakor tudi transparentna hrbtna stran ohišja, ki omogoča vpogled v delovanje mehanizma. Še ena. IWC za specialnega Timezonerja od vas želi 19.800 evrov.

Rocco
foto: IWC

 

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button