NoviceUre

IWC Pilot’s Watch Performance Chronograph 41

Motošportna luneta na pilotski uri!

Končno, bi lahko zapisali! Po večletnem sodelovanju švicarske urarske znamke z ekipo formule 1 ter znamko Mercedes-Benz, je bilo le še vprašanje časa, kdaj bo manufaktura iz Schaffhausena lansirala zapestno kreacijo za avtomobilistične zanesanjake.

V težko kategrono konkurenco, kjer svoj primat držijo modeli kot so Rolex Daytona, Omega Speedmaster Racing, Tag Heuer Carrera, Chopard Mille Miglia, se pridružuje IWC Pilot’s Watch Performance Chronograph 41, predstavljen v 4 referencah.

Posebnost ohišij, ki dimenzijsko temeljijo na modelu premera 41 mm, sta izbrana tehnološka ali bolje rešeno motošportna materiala – titan in hišna zmes titana ter kermaike (Ceratanium). Referenci izdelani iz titana stopnje 5 sta posvečeni AMG športnemu oddelku znamke Mercedes-Benz, medtem ko različici iz Cerataniuma navdih vlečeta iz ekipe Formule 1 Mercedes-AMG.

Najbolj očitna sprememba je na številčnici, katero zdaj obdaja luneta s tahimetrično skalo. Seveda ne manjkajo detajli, kot so spremenjene podštevilčnice s funkcijami kronografa ter tematsko usklajena barvna podoba.

Pod rahlo sivo obarvano safirno hrbtno stranjo obeh izdaj se nahaja tovarniški kronograf, kalibra 69385. Ta mehanizem je krmiljen s kolonskim kolescem in tiktaka pri 4 Hz. Mehanizem z dvosmernim sistemom navijanja se ponaša s 46-urno rezervo energije navitja.

Vsi modeli predstavljene zbirke IWC Pilot’s Watch Performance Chronograph 41 so del stalne kolekcije in niso številčno omejeni. Vstopna cena različice AMG iz titana znaša 11.900 evrov, v primeru izbire gumijastega pašča oziroma 14.200 evrov, če se odločite za kovinsko zapestnico, katera je povzeta po modelu Ingenieur. Modeli Ceratanium AMG Petronas F1 se prodajajo za 14.900 evrov oziroma 22.400 evrov v kombinaciji z zapestnico iz sovpadajočega materiala.

Rocco
foto: IWC

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button