NoviceUre

IWC Pilot Chronograph Top Gun Edition SFTI

Pilotske ure urarja IWC Schaffhausen slovijo po letalsko usmerjeni zgodovini iz leta 1940, ko so se ure izkazale kot ključno orodje za hitro in enostavno odčitavanje časa med leti.

Zadnja pilotska kreacija IWC Chronograph TOP GUN Edition “SFTI”, je omejena na 1.500 kosov in je ekskluzivno na voljo širši javnosti. Namreč, različico STFI dobijo kot nagrado zgolj ”diplomirani” piloti vojaške šole.

Tako kot druge ure družine TOP GUN ima tudi edicija “SFTI” ohišje iz črne keramike cirkonijevega oksida, vendar je dodatno izboljšano z uporabo materiala Ceratanium®. Ceratanium® je na novo razvit material podjetja IWC, ki kaže lahkotnost in trpežnost titana ter trdoto keramike.

Ta inovativni, hišno razviti, material je uporabljen še na gumbih kronografa ter hrbtni strani ohišja, da predstavi časomer kot neuničljiv in hkrati izjemno čudovit. Rdeči poudarki okoli gumbov kronografa, kazalec števca sekund in rdeče letalo na kazalcu kronografa, zaokrožijo celotno podobo pilotske zapestne ure.

”Motor” v notranjosti ure je kaliber 69380. Ta hišni mehanizem omogoča tri števce s kronografa, prikaz dneva in datuma ter rezervo moči 46 ur. Koristi tudi železno notranje ohišje, ki ga pomaga bolje zaščititi pred magnetnimi motnjami in ekstremnimi silami, ki lahko nanj vplivajo med hitrim letom.

Perfektno izdelana pilotska ura se zvesto poklanja tehničnim dosežkom in veščinam pilotov, po katerih jemlje navdih. Vsekakor je idealen dodatek k vsaki zaokroženi zbirki ur, cena primerka je 9.800 evrov.

Rocco
foto: IWC

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button