NoviceUre

IWC Big Pilot’s Watch 43 Tourbillon Le Petit Prince

Nakaz usmeritve linije knjižnega junaka.

IWC že desetletje sodeluje z dediči Saint-Exupéryjeve zapuščine, katerega partnerstvo je rodilo številne posebne izdaje.

Ob okrogli obletnici sodelovanja, manufaktura iz Schaffhausena predstavlja časomer Big Pilot v 43-milimetrskem ohišju z markatno krono v obliki čebule. Z debelino 14,58 mm je ohišje brušeno s polirano luneto, krono in zadnjo stranjo ohišja ter je vodoodporno do 100 metrov. In še najpomembnejša stvar, celota je narejena iz 18-karatnega zlata Armor Gold – patentirane zlitine, ki je odpornejša od običajnega zlata 5N.

Na temno modri številčnici s sijočim sončnim sijajem so velike pozlačene arabske številke izdaje “Le Petit Prince” v kombinaciji s kazalci v slogu propelerja. Kot se za pilotske ure spodobi, ne manjka pozlačeni trikotnik namesto 12. ure, kakor tudi sama čitljivost številčnice, katere aplikacije so napolnjene z luminiscenčnim materialom.

Po vzoru nedavno predstavljenega 43-milimetrskega modela Big Pilot s to komplikacijo – modela Big Pilot Markus Bühler – se v veliki odprtini ob 6. uri nahaja enominutni leteči tourbillon, opremljen z mehanizmom za ustavljanje, ki omogoča natančno nastavitev. Kaliber 82905, član družine 82000, poganja isti mehanizem kot pri modelu Markus Bühler in ga navija dvosmerni sistem Pellaton z ojačanimi keramičnimi komponentami. Avtomatski mehanizem bije s frekvenco 4 Hz in zagotavlja robustno rezervo energije navitja 80 ur. V sklopu posebne izdaje je na rotorju iz 18-karatnega zlata upodobljen princ, ki stoji na svojem asteroidu.

IWC Big Pilot’s Watch 43 Tourbillon Le Petit Prince (ref. IW329502) je omejen na 300 kosov in je že na voljo v butikih IWC, pri pooblaščenih prodajnih partnerjih ter na spletni strani manufakture po ceni 84.700 evrov.

Rocco
foto: IWC

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button